Expres

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – votat în Consiliul Local

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – votat în Consiliul Local. Acest lucru s-a întâmplat astăzi, în ședința de îndată, după ce ieri au fost… probleme – Vezi, AICI.

De această dată, consilierii locali au votat în unanimitate memorandumul Fundației Țiriac. Astfel, omul de afaceri va construi patinoarul pe un teren situat în partea de nord-vest a Brașovului (s-a vehiculat cartierul Bartolomeu), într-o zonă aflată în dezvoltare, așa cum a informat primarul Allen Coliban (foto).

Patinoarul promis de Ion Țiriac la Brașov – votat în Consiliul Local

Apoi, patinoarul va fi dat în administrare Municipalității (prin CSM Corona) pe „o perioadă îndelungată de timp”, potrivit primarului Brașovului, și va fi destinat, în special, pentru antrenamentele copiior și juniorilor.

Consilierii PNL și PSD s-au abținut la vot în ședința CL de joi, explicând că decizia a fost luată strict din motive de legalitate.

„Au fost foarte multe mesaje trimise ca urmare a apelului făcut ieri către brașoveni și mă bucur că această presiune și nevoia brașovenilor pentru un patinoar nou s-a transpus într-un vot pozitiv, unanim chiar, în Consiliul Local de astăzi. Dovadă că acesta este modul cel mai eficient de a responsabiliza aleșii locali și de a le cere explicit vot pe proiectele importante pentru comunitate. Urmează în luna ianuarie să revenim în fața Consiliului Local cu un vot pe un cadru formalizat concret, un contract de colaborare pe un termen lung, zeci de ani, care să ne permită să operăm acest patinoar, un patinoar oferit de fapt gratis municipiului. Fundația Țiriac va cumpăra un teren, Fundația Țiriac va investi în construirea unui patinoar, Fundația Țiriac va investi în dotarea acestui patinoar și inclusiv în retehnologizările ulterioare. Municipiul va asigura cheltuielile operaționale necesare funcționării și totodată un cadru organizatoric pentru copiii brașoveni, astfel încât ei să aibă acces la antrenori calificați, la echipamente și să-și desfășoare într-un cadru organizat antrenamentele de sporturi pe gheață. Sunt obiectivele de la care am pornit în colaborarea cu Fundația Țiriac“, a declarat, pe acest subiect, primarul Allen Coliban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button