Sport

Moartea domnului Ekeng

 

Vineri seara, aproape de ora 22.00. În timpul partidei cu Viitorul, camerunezul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren. Pur și simplu. Mingea era în altă parte. Văzându-l inert, ceilalți fotbaliști au solicitat, disperați, sosirea urgentă a personalului medical. Salvarea, aflată pe margine, a apărut după vreo 3 minute la locul fatidic. Doctorul delegat a venit pe jos, probabil după ce și-a savurat cafeaua. Înainte o fi fost la o șaorma, vizavi de Circul „Globus”. Într-un final, victima a ajuns la spital, unde s-a stins din viață, în ciuda operațiunilor de resuscitare făcute vreo oră și ceva de o echipă specializată.

„A murit cu zile”, a declarat, la Dolce Sport, Cornel Dinu. „Mister” și-a adus aminte, dureros, sfâșietor, de sfârșitul lui Cătălin Hâldan, ultimul căpitan, fiind revoltat de cele întâmplate. Fără a fi licențiat în medicină, dar cu multă experiență „în iarbă” – cum îi place să spună, și-a dat seama că în „Groapă” nu a fost o intervenție profesionistă: „Nu s-a făcut defibrilaţie, nu s-a făcut masaj cardiac. În cap cu doctorul Bătineanu (cel al „câinilor” – n.a.). Nu-l întorci, îl laşi pe loc. Nu-l ridici de pe teren. Parcă făcuse ruptură de muşchi, îl puneau pe targă… Era inima! Nu ai văzut că e inima?!.. Trebuia să-ţi dai seama”.

Peste lacrimile curse în memoria „Leului neîmblânzit”, autoritățile – care mai de care ieșite din lânceazala cotidiană – au început să facă anchete, să încerce să descopere vinovații, speriate și de revolta oamenilor simpli împotriva sănătății românești, putredă, nedezinfectată vreodată, fixată în birocrație și sugrumată de tot felul de interese de gașcă. Pe Daily Mail – ediția online, un tânăr din Oxford, care văzuse în 2013 minunea readucerii la viață a lui Fabrice Muamba, a pus punctul pe „i” în subsolul știrii decesului lui Ekeng: „Tânărul a fost ucis de sistem. Unul profund corupt care (mai) există în secolul 21 într-un stat membru al Uniunii Europene. Odihnește-te în pace, băiete”.

Singura vină a tatălui de familie din Yaounde este că, naiv, a venit să-și câștige pâinea în țara greșită, paralizată în toate sectoarele de activitate, unde se sifonează la greu, cu larghețea miserupismului politicianist, bănetul colectat din taxe și impozite.

P.S. Acum, preocupată subit, anunță și onor Federația Română de Fotbal (FRF) că va ajuta cluburile pentru achiziționarea de defibrilatoare, iar observatorii delegați vor controla în amănunt ambulanțele. Alo, cele mai multe dintre echipe se zvârcolesc, deja, în sicriul falimentului!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare