Sport

Ministrul Dunca vrea să deblocheze finanțarea sportului de către autoritățile locale

 

Ministrul Tineretului și Sporturilor, brașoveanul Marius Dunca, a afirmat că în scurt timp Guvernul va elabora o ordonanță de urgență pentru „deblocarea” finanțării activităților sportive de către autoritățile locale: „În momentul de față sportul este blocat. Sunt cazuri în care primarilor și președinților de Consilii Județene le este frică să mai finanțeze sportul, pentru că a venit Curtea de Conturi, care nu are o practică unitară. Am preluat aceste sesizări și sper ca într-o săptămână sau două să deblocăm această mare problemă. Dacă reușim printr-o ordonanță de urgență, și cu siguranță vom reuși, putem spune că am relansat sportul”.

Ministrul a adăugat că intenționează să introducă și „un prag” în privința alocării fondurilor pentru sport, astfel încât „să nu vină nimeni să facă autorităților locale procese-verbale de oportunitate – de ce au investit în sport și nu au investit în drumuri sau spitale”. Totodată, el s-a declarat pentru  „o viziune unitară” a ministerului, federațiilor și autorităților locale, astfel încât „să nu mai facem săli de sport în diverse comune unde nu s-a jucat niciodată un meci și nimeni nu mai intră”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare