Sport

Medic urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului fotbalistului Patrick Ekeng

  • ekeng.jpg
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au informat, astăzi, că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Elena Mihaiela Duţă, medic specialist medicină de urgenţă în cadrul unui serviciu de ambulanţă privat, pentru ucidere din culpă, în cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng (26 de ani). Potrivit unui comunicat remis de anchetatori, măsura i-a fost comunicată suspectei în cursul acestei zile.
 
Conform anchetatorilor, „fără a evalua complet starea pacientului, medicul de urgență nu a inițiat și nu a dispus inițierea niciunei manevre de resuscitare, acesta fiind urcat în ambulanță în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgență București, aflat în imediata vecinătate a stadionului.
Mai mult decât atât, deși pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanței, a fost confirmată fibrilația ventriculară în care se afla pacientul PATRICK EKENG, medicul DUȚĂ ELENA-MIHAIELA nu a inițiat nici de această dată manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenției medicale de urgență, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de primiri urgențe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare inițiate, nu s-a mai putut asigura supraviețuirea pacientului”.
 
Procurorii susţin că, prin lipsa ei de acţiune, suspecta i-a răpit fotbalistului orice şansă de supravieţuire.
 
În raportul medico-legal de necropsie întocmit de specialişti din cadrul INML „Mina Minovici” se menţionează că Patrick Ekeng a murit din cauza unei fibrilaţii ventriculare apărute pe fondul unor probleme cardiace preexistente. 
 
„În raportul de necropsie se mai reține faptul că, în cazul atleților care suferă de tahiartimie (cum a fost cazul aici) mai mult de 95% dintre cei ce sunt defibrilați supraviețuiesc dacă defibrilarea se face în primul minut de stop cardiac. Șansele de supraviețuire scad cu 5,5 % pe minut”, se menţionează în comunicatul remis de procurori.
 
Amintim că Patrick Ekeng, mijlocaș al formației Dinamo, a decedat în seara de 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al unui meci cu Viitorul.
 
 
CITIŢI ŞI:
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare