Sport

Maratonul Internațional Brașov, un EVENIMENT cu certă recunoaștere internațională!!!

 

Maratonul Internațional Brașov powered by Telekom Sport, ediția a IV-a, se va desfășura în week-end în orașul de la poalele Tâmpei. Este un eveniment sportiv de masă, un prilej de sărbătoare pentru Brașov, de promovare a obiectivelor turistice, culturale și gastronomice.

Din 2015, Brașovul a intrat pe harta maratoanelor de șosea din România, alături de București, Cluj și Arad, iar de anul trecut competiția a devenit, oficial, membru full AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Curselor de Distanță), cel mai important for internațional în domeniu.

Zona de start și de finiș este Piața Sfatului, fiind înscriși și peste 100 de sportivi străini, provenind din 31 de țări. În total, vor fi peste 3.500 de participanți de toate vârstele, un număr record.

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov sprijină, de asemenea, cauzele sociale și direcționează 15% din totalul încasărilor în beneficiul Hospice Casa Speranței. Totodată, totalul încasărilor înregistrate la cursa populară de 5,7 kilometri va fi direcționat către instituția menționată anterior. Apoi, și jumătate din taxele de înscriere plătite prin intermediul platformei Galantom sunt direcționate către brașoveanul Robert Cadar, alergător și fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer.

„De la an la an, acest eveniment reprezintă mai mult decât o competiție sportivă. Maratonul Internațional Brașov înseamnă calitate, recunoaștere, depășirea limitelor și susținere pentru cei aflați în dificultate. Ca în fiecare an, Fundația Telekom Romania susține componenta socială a acestei competiții. Editia 2018 este una de amploare, având un numar record de participanți, atât din țară, cât și din străinătate”, a declarat Ionela Păunică, Senior Coordonator PR, Telekom Romania și Director Executiv la Fundația Telekom Romania.

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, o parte din taxele înregistrate la eveniment vor fi direcționate către brașoveanul Robert Cadar, alergător și fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer.

„Telekom Sport nu este doar o televiziune care transmite sport, este una care încurajează activ stilul de viață sănătos și se implică în multe activări ce susțin acest demers. Chiar de la înființare, nu ne-am limitat doar la a oferi telespectatorilor noștri cele mai bune și mai variate competiții sportive, am fost alături de multe inițiative care încurajează sportul de masă, atât prin promovare, cât și prin participare activă. În fiecare an am avut membri ai echipei Telekom Sport participanți la Maratonul Internațional Brașov și nu numai. Și anul acesta vom alerga alături de brașoveni și de ceilalți participanți în cel mai panoramic maraton al României”, a declarat Vlad Enăchescu, General Manager Telekom Sport.

De anul acesta, crosul Universității „Transilvania” intră sub umbrela Maratonului Internațional Brașov. La debut se află și cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată, gratuită pentru brașoveni și pentru participanții sub 18 ani.

În plus, un nou partener al evenimentului este clubul Corona Brașov, care va alinia, la startul competiției, o echipă ce va aduce un plus de culoare întrecerii.

„Suntem onorați să participăm la acest eveniment. Prezența clubului Corona Brașov este firească. Ne propunem permanent să le oferim brașovenilor un mijloc de a face sport. Felicit organizatorii pentru că au reușit să construiască un astfel de eveniment. Este important să înțelegem nevoia de sport și că prin sport devenim nu doar mai sănătoși, ci și mai bine pregătiți pentru viață. Prezența noastră cu mai mult de 500 de sportivi și antrenori reprezintă o obligație pe care o respectăm. Corona trăiește și datorită comunității, a municipalității, care sprijină existența acestui club. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să participe la astfel de evenimente organizate în Brașov. Duminică, la start, vom fi o pată de culoare și sperăm că la anul vom avea și mai mulți participanți care să se bucure de condițiile din Brașov, de traseu și să lege prietenii”, a declarat președintele ASC Corona Brașov, Liviu Dragomir.

Concurenții Maratonului Internațional Brașov luptă pentru premii în bani în cuantum de 13.200 de lei, dar și pentru numeroase recompense în bunuri și servicii. De exemplu, la proba maraton, masculin și feminin, locul întâi primește un premiu în bani în valoare de 1.500 de lei, poziția secundă – 1.000 de lei, iar cea de-a treia treaptă a podiumului aduce 800 de lei.

Maratonul Internațional Brașov înseamnă două zile de spectacol, pe 19 și 20 mai, și o varietate de probe care satisfac orice nivel de pregătire: maraton – 42 km; semimaraton – 21 km; cursă – 10,7 km; cursa populară – 5,7 km; caritabilă, necompetițională și necronometrată; team run – 4 x 10,7 km; cursele copiilor, între 6 și 14 ani; cursa de 2,5 km, necompetițională și necronometrată; crosul Universității „Transilvania”, 2,5 km.

„A patra ediiție ne aduce un număr record de participanți, iar validarea calității competiției vine și din afluxul de sportivi străini aliniați la start. Argentina, China, Noua Zeelandă sau Nigeria sunt doar câteva dintre țările din care vin participanții înscriși la startul maratonului panoramic al României. Aducem sportivi din întreaga lume la Brașov, în cadrul unui eveniment care generează emulație în lumea sportului, care atrage tot mai mulți tineri, dar și susține importante cauze umanitare”, a declarat Bogdan Antohe, vicepreședinte Smart Atletic.

Maratonul Internațional Brașov este un eveniment organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team, în parteneriat cu Telekom Romania – partenerul principal al evenimentului, Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov, Federația Română de Atletism – parteneri instituționali, Cinema One – partener gold, Banca Transilvania, Eva Energy, Urban Invest, Paradisul Acvatic – parteneri silver, Dorna, Ciuc Natur Radler, PowerBar – parteneri revitalizare, Columbia, Brasov Trail Adventures – parteneri tehnici, Gral Medical – partener prevenție, Telekom Sport și Transilvania Expres (www.mytex.ro) – parteneri media.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button