Sport

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Încă o demonstraţie de hochei cu Miercurea Ciuc. MacQueen, savuros în conferinţa de presă… Ce urmează? MAC sau Gheorgheni? – Foto+Video

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Într-o atmosferă extraordinară, la Patinoarul „Olimpic”, Corona Braşov a oferit o nouă demonstraţie de hochei în faţa rivalei din Miercurea Ciuc. Cu Patrik Polc, din nou fabulos, „lupii” s-au impus clar, 5-2, şi în meciul 5 al seriei din sferturile de finală ale Erste Liga. Cu 4-1 la general, echipa antrenată de Dave MacQueen s-a calificat în semifinale.

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Gliga a deschis drumul spre semifinale după doar 22 de secunde, cu un gol din pasa decisivă a lui Valchar. Milan a facut 1-1 în minutul 13, însă egalitatea a reszista doar 160 de secunde, Schaber stabilind scorul primei pauze, 2-1. Acelaşi Schaber a făcut 3-1 în minutul 26, când a transformat un PS, dictat după o ţinere a lui Sofron. Becze a readus speranţele în tabăra ciucană chiar înainte de pauza a doua, însă Domingue a clarificat lucrurile în minutul 48, cu golul de 4-2. Scorul final, 5-2, a fost stabilit de Sills, cu un gol în poarta părăsită de Adorjan, în minutul 59.

Astfel, după o serie în care a fost clar echipa mai bună din toate punctele de vedere, Corona merge în semifinalele competiţiei.

„Am construit acestă echipă să joace ce ne-am dorit pentru play-off şi până acum, este doar primul tur, am reuşit”

„A fost o luptă. Am spus că o echipă bună va fi eliminată în prima rundă a play-off-ului. Slavă Domnului că nu am fost noi. Am construit acestă echipă să joace ce ne-am dorit pentru play-off şi până acum, este doar primul tur, am reuşit. Obiectivul a fost să trecem de Miercurea Ciuc. Toată lumea din această echipă a contribuit. Creditul este al băieţilor. Avem câţiva jucători, nu vom spune mai multe, care au luptat şi cu unele accidentări. Era important să terminăm seria şi să avem cel puţin două zile libere şi apoi să fim din nnou gata de luptă”, a spus Dave MacQueen.

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga | MyTex.ro
„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Încă o demonstraţie de hochei cu Miercurea Ciuc. MacQueen, savuros în conferinţa de presă… Ce urmează? MAC sau Gheorgheni? - Foto+Video 11

Tehnicianul a vorbit şi despre fanii braşoveni: „Ce atmosferă. Băieţii s-au hrănit din energia venită de la public. Este incredibil că patinoarul este plin mai mereu. Asta spune cât de important este hocheiul pentru această comunitate. Eu şi băieţii realizăm acest lucru şi vrem doar să se oferim motive de bucurie”.

„Îmi place să cred că am fost echipa mai bună în această serie. Am vorbit pe parcursul sezonului că trebuie să avem o identitate. Am construit această echipă să fie una grea, să se bată în tranşee. Am reuşit asta contra Ciucului”, a mai spus Dave MacQueen.

Despre evoluţiile lui Patrik Polc, care a intrat după ce în primele două partide Rylan Toth a avut prestaţii modeste, tahnicianul a punctat: „Nu sunt prost, în ciuda a ceea ce poate cred unii. Nu antrezez cu inima, antrenez cu capul. Dar nu voi discuta despre individualităţi. Este vorba despre echipă”.

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga | MyTex.ro
„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Încă o demonstraţie de hochei cu Miercurea Ciuc. MacQueen, savuros în conferinţa de presă… Ce urmează? MAC sau Gheorgheni? - Foto+Video 12

„Lupii” sunt în semifinalele Erste Liga. Ce urmează?

„Lupii” nu îşi cunosc încă adversara din semiifnale, dar ar putea să o afle diseară. În seria DVTK – Ferencvaros, scorul este 2-3, iar meciul 6 se joacă la Budapesta. Dacă „Fradi” se va califica în semifinale, atunci Corona se va duela cu ACSH Gheorgheni. Dacă DVTK va reuşi să întoarcă soarta seriei şi să mergă mai departe, atunci „lupii” o vor întâlni pe MAC, Budapest Akademia cum se numeşte formaţia în acest sezon.

„Gheorgheni este o formaţie foarte puternică şi are cel mai bun portar din ligă (Rasmus Rinne – n.r.). Am lucrat cu el la Dornbrin. MAC a câştigat sezonul regulat. Oricum, nu va fi uşor. Îmi place cum joacă echipa noastră. Avem caractere în vestiar. Nu ştiu dacă lumea realizează, dar a fost al 5-lea meci în 7 zile. În vestiar nu a fost şampanie, nu a fost bere, au fost doar pungi cu gheaţă”, a punctat MacQueen.

Oricare ar fi adversara din semifinale, Corona nu va avea avantajul propriului patinoar. Seria va începe cu două meciuri în deplasare şi, dacă se va ajunge acolo, se va încheia cu un decisiv tot pe terenul rivalei.

„Nu cred că acest aspect mai contează acum. Poate în trecut, pe vremea mea, se putea vorbi despre intimidare. Noi am dovedit că suntem puternici şi în deplasare. Cine merge la Ciuc şi câştigă două meciuri la rând? Am fost o echipă decentă de deplasare tot sezonul. Sincer, nu mă deranjează că începem cu două partide în deplasare”, a încheiat MacQueen.

FOTO: © Daniel Maximilian Milata Maxim’s Sports


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] de hochei a „lupilor” Under 12 a ocupat locul 2 la turneul Allianz-Țiriac Trophy, organizat la București […]

Back to top button