Sport

Lumea fotbalului – din nou în doliu / Avea 58 de ani

Lumea fotbalului – din nou în doliu

După Sinisa Mihajlovic și Pele, un alt mare fost fotbalist s-a stins din viață. Gianluca Vialli a murit astăzi, la vârsta de 58 de ani.

Fostul internațional italian (59 de selecții, 16 goluri) lupta de câțiva ani cu o boală nemiloasă – cancer la pancreas. La jumătatea lunii decembrie, Vialli și-a suspendat toate atribuțiile avute în cadrul „squadrei azzurra”, alături de selecționerul Roberto Mancini, pentru a combate „noua fază a maladiei”.

Cu echipa națională, ca jucător, Vialli are în CV locul 3 ocupat la Cupa Mondială din 1990. La Euro ’88, el a atins faza semifinalelor cu „squadra azzurra”.

Gianluca Vialli a cucerit Liga Campionilor în 1996 și Cupa UEFA în 1993 cu Juventus Torino. Cu Sampdoria Genova, el a câștigat Cupa Cupelor în 1990. Apoi, în 1998, a reuşit asta cu Chelsea Londra. Are în palmares și titlul de campion al Italiei, cu Sampdoria (1991) și Juventus (1995).

În 1998-1999, Vialli a devenit antrenor, la Chelsea Londra.

Lumea fotbalului – din nou în doliu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Macaronar… pai astia au fost fruntasi la injectat. Carui fapt i se datoreaza decesul? Cancerul? Ieri-alaltaieri a crapat devianta de Navratilova, aia care-l ”certa” pe Djokovici ca nu se injecteaza. Cu multiple variante de cancer a mierlit-o leghebetista. Pe cand… Citeşte mai mult »

Back to top button