Sport

LIVETEXT. Ionuț Lupescu: „Din nou pentru România”

 

Fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu, component al Generației de Aur, și-a lansat astăzi oficial candidatura la șefia Federației Române de Fotbal.

Conferința de presă, în care au fost prezentate programul și strategia, a avut loc la Hotelul Marriott din București. Motto-ul campaniei lui Ionuț Lupescu în lupta pentru președinția FRF este: „Din nou pentru România”.

Susținătorii fostului mare internațional sunt oameni importanți ai fotbalului românesc: Gică Hagi, Gică Popescu, Florin Prunea, Basarab Panduru, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mircea Sandu, Dorin Mateuț, Daniel Pancu, Ioan Timofte, Ioan Andone, Victor Pițurcă, Ciprian Marica, Gigi Mulțescu, Ionel Ganea, Costel Gâlcă, Adrian Ilie, Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Dan Petrescu, Cristi Chivu, Cristi Balaj, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Adrian Iencsi, Pompiliu Popescu.

Actualul selecționer al Turciei, Mircea Lucescu, a lipsit, fiind prezent aseară la derby-ul Beșiktaș – Fenerbache. „Il Luce” a transmis, însă, un mesaj video: „Cred că ar merita din plin acest lucru, având în vedere experiența pe care a adunat-o la UEFA și în cariera de fotbalist. Eu cred că va ajuta fotbalul românesc. Avem nevoie de relațiile pe care ți le-ai creat în lumea fotbalului. A obținut o mulțime de aprecieri pentru modul cum s-a comportat. A renunțat la o carieră sigură la UEFA pentru a ajuta fotbalul românesc. Responsabilitatea lui va începe atunci când va deveni președinte. Multă baftă, Ionuț Lupescu”.

Și Sir Alex Ferguson a avut un mesaj video: „Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut la UEFA, ai făcut o muncă extraordinară. Îți urez succes în cariera pe care ai ales-o. Țara ta are nevoie de experiența ta. Toți antrenorii din comitetul de la UEFA îți urează mult succes și sunt alături de tine. Meriți să câștigi aceste alegeri și sunt convins că poți face o treabă extraordinară”.

Pe scenă a urcat primul Florin Răducioiu, care a punctat: „Îl cunosc pe Ionuț de peste 35 de ani. Am împărtășit momente superbe, dar și înfrângeri. Îl consider un frate. E o persoană extraordinară, de la care am învățat multe. Am decis să formăm o echipă împreună cu ceilalți oameni din Generația de Aur și să câștigăm aceste alegeri. Eu îl voi susține până la capăt și cred că e persoana potrivită pentru a conduce fotbalul românesc”.

Apoi a luat cuvântul Cristi Chivu: „Susțin un prieten, susțin pe cine cred eu că poate ajuta fotbalul românesc. Mă bucur că am avut onoarea de a colabora la UEFA. Știu ce reprezintă el pentru acea instituție. Am avut ocazia să stăm la masă împreună cu oameni care înseamnă ceva în fotbalul mondial și am văzut ce înseamnă pentru ei. Cred că Ionuț merită această șansă de a reprezenta fotbalul românesc. Îi doresc mult succes și să ducă la bun sfârșit toate proiectele pe care le are. Din punct de vedere administrativ și sportiv, e potrivit”.

„Faptul că văd atâția oameni lângă mine îmi dă convingerea că am luat o decizie corectă. N-a fost ușor să decid, dar am fost convins de voi, de foștii colegi și de mulți oameni de fotbal. Am avut privilegiul la UEFA să văd aspectul general al fotbalului european. Decalajul dintre Est și Vest va fi și mai mare. Trebuie să luăm măsuri radicale. Trebuie să facem ceva pentru a nu cădea și mai mult. Am prezentat un program-manifest. Trebuie să readucem sponsorii și oamenii pe stadioane. E foarte important ca oamenii de fotbal să revină acolo unde le este locul. Sunt lucruri pe care eu le-am simțit în ultimele 6-7 luni. Azi voi vorbi puțin, apoi presa poate citi și analiza programul meu. Aștept întrebări din partea dumneavoastră. Am invitat lângă mine oameni cu care am jucat, chiar dacă nu mereu am avut aceleași păreri și idei. Asta nu înseamnă că nu putem face ceva împreună. Am fost deranjat când colegii mei n-au fost respectați. Dar ei sunt istoria fotbalului românesc. Fotbalul trebuie să fie pe primul loc. Calificările la EURO 2020 sau alte turnee finale nu rezolvă problemele fotbalui românesc. Avem nevoie de un plan de dezvoltare. Din prima zi de discuții de pe teren mi-am dat seama că toți își doresc o legislație pentru a putea ajuta fotbalul românesc. Vreau să aduc toți foștii selecționeri ai României la masă și să dezbatem ADN-ul fotbalului românesc. Am fost recunoscuți pentru ceva în ’70, apoi ’90. Acum nu mai avem nimic, unde mergem? Poate sunt lucruri care nu sunt bine puse la punct. Toate lucrurile trebuie discutate împreună cu cei de la Ligă și cu alți oameni, să fim puși la punct din toate punctele de vedere. Nu decid eu totul! Dar prin discuții le putem implementa. Avem nevoie de o centralizare corectă a datelor, avem nevoie de evenimente sportive internaționale în țară și trebuie să evaluăm mereu tot ceea ce punem în practică”, a spus Ionuț Lupescu. 

A vorbit și fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, care a declarat: „Sunt mândru de cum au vorbit Chivu și Răducioiu. Ceea ce a spus Ionuț azi sunt lucruri pe care sunt convins că le va duce la punct cu echipa lui. Îți doresc succes și sper ca lumea fotbalului să aibă încredere în voi”.

 A urmat o sesiune de întrebări, declarațiile lui Ionuț Lupescu fiind:

– „Dacă lucrurile ar fi mers bine, nu aș fi fost aici. Dacă Gică Popescu ar fi fost ales acum 4 ani, lucrurile ar fi mers mult mai bine și nu aș mai fi candidat”.

– „Primul lucru pe care o să-l fac este un audit. Și Burleanu a zis asta și nu l-a mai prezentat presei. Eu o să-l prezint. Pentru că așa este normal. Avem nevoie de legi pentru sport, voi merge împreună cu Gino să convingem politicienii că avem nevoie de asta”.

– „Trebuie să avem toleranță 0 față de meciurile trucate”.

– „UEFA are o relație bună cu toate cele 55 de Federații. Rolul UEFA e acela de a ajuta fotbalul. Sunt multe proiecte care se fac împreună. UEFA se întreabă însă de ce, din punct de vedere fotbalistic, nu merg lucrurile. Ei văd România ca o țară în care fotbalul e pe primul plan, nu ca în Elveția. Toți ne întrebau unde este fotbalul românesc, că am avut superstaruri. România a fost model pentru câteva națiuni”.

– „Aș fi cel mai mare prost să nu iau în calcul ce spune Gică Hagi. El a pus în practică ceea ce a gândit și i-a ieșit. Ar fi culmea să nu merg să vorbesc cu el. Numai așa putem dezvolta fotbalul românesc, să fie implicați toți cei”.

– „Nu cred că politicul se implică în alegeri”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare