Sport

LIGA NAȚIUNILOR. România a remizat cu Serbia, după ce a fost condusă de două ori

 

Naționala României a obținut un punct din meciul din deplasare cu Serbia, din etapa a doua a grupei 4, Seria C, a Ligii Națiunilor.

„Tricolorii” au fost conduși de două ori la Belgrad, dar au revenit de fiecare dată, iar confruntarea de pe stadionul celor de la Partizan s-a încheiat 2-2.

Selecționerul Cosmin Contra a surprins și l-a titularizat pe Denis Draguș, jucătorul de la Viitorul debutând astfel în echipa națională la 19 ani.

Startul a fost curajos pentru „tricolori”, care au irosit două șanse, prin Chipciu, jucătorul de la Sparta Praga preferând un șut modest în locul unei pase spre Drăguș, care ar fi rămas singur cu portarul Serbiei și prin Țucudean care a ratat ținta din interiorul careului. Sârbii au preluat însă controlul și au fost aproape de gol în minutul 9, când Tătărușanu a respins incredibil, în bară, mingea trimisă cu capul de Mitrovic. Același Mitrovic și Milinkovic-Savic au ratat ocazii importante, însă golul sârbilor a venit în minutul 26. Kolarov a șutat din colțul careului, Tătărușanu a respins în față, Bancu a blocat neinspirat mingeam iar Mitrovic a profitat și a trimis în plasă dintre trei „tricolori”. Putea fi și mai rău, mai ales că Tadic s-a distrat cu Bancu, fundașul nostru stânga fiind depășit constant. Din fericire, Maksimovic a ratat incredibil golul care putea decide meciul. Ultima fază a reprizei putea aduce egalarea, însă mingea șutată de Chipciu din marginea careului a fost deviată de Kolarov, iar portarul Dimitrovic a fost salvat de transversală. Partea a doua a început perfect. Chipciu l-a păcălit pe Kolarov și a obținut un penalty pe care Staciu l-a transformat. Sârbii au trecut din nou în față în minutul 63. Kolarov i-a pasat lui Mitrovic, iar vârful de la Fulham a câștigat fără probleme duelul cu Manea, și-a ridicat mingea și a finalizat cu un șut fără speranțe pentru Tătărușanu. Surprinzător, România nu a cedat și a revenit din nou, după doar șase minute, la capătul unei faze pe care selecționerul Cosmin Contra a pregătit-o la antrenamente. Stanciu a centrat din corner, Țucudean a venit la colțul scurt și a trimis pe jos pentru 2-2. Mitrovic și-a arătat din nou clasa, i-a pasat ideal lui Prijovic, însă atacantul antrenat de Răzvan Lucescu la PAOK a trimis în peluză din poziție de unu contra unu cu Tătărușanu. „Tricolorii” puteau da lovitura în minutul 89. Chipciu a recuperat în jumătatea sârbilor, i-a pasat lui Mitriță, însă șutul forbalistului de la CS „U” Craiova a fost respins cu piciorul de portarul Dimitrovic.

„Sunt mulțumit și fericit. A fost un meci cu ocazii. Cu puțină șansă puteam să ne întoarcem cu trei puncte. Vreau să felicit jucătorii, mai ales pentru a doua repriză, pentru cum au ieșit de la vestiare. Nu s-au mai speriat de sârbi. Am arătat că jucăm fotbal când vrem. Din păcate, a fost o lecție jocul cu Muntenegru. Nu am știut să jucăm contra unei echipe care refuză jocul. Acum ne-am ridicat la nivelul unui adversar puternic. A fost importantă atitudinea. Am revenit de la 0-1 şi 1-2 şi am dovedit că avem caracter. Arată că băieții vor să câștige fiecare meci. Asta mă face fericit. Nu mă mulțumește că avem doar două puncte. Nu sunt rezultate care să mă mulțumească. Mi-aș fi dorit patru puncte după primele două meciuri. Am luat goluri care puteau fi evitate”, a declarat selecționerul Cosmin Contra la Pro TV.

În celălalt meci al grupei, Muntenegru a învins Lituania, 2-0 (Savic, Jankovic).

După două etape, clasamentul grupei 4, Seria C, a Ligii Națiunilor este: Muntenegru 4 p, Serbia 4 p, România 2 p, Lituania 0 p.

Pentru „tricolori” urmează meciurile cu Lituania, 11 octombrie, în deplasare, și cu Serbia, 14 octombrie, pe „Arena Națională”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare