Sport

Liga 3. Trei echipe din județul Brașov în play-off

Liga 3 la fotbal intră în faza de play-off/play-out.

În Seria a 5-a, în play-off s-au calificat AFC Câmpulung Muscel (42 p), Olimpic Zărneşti (foto) (40 p), Olimpic Cetate Râşnov (37 p) și Kids Tâmpa Braşov (33 p).

În play-out vor juca AFC Odorheiu Secuiesc (29 p), KSE Tg. Secuiesc (19 p), Sepsi 2 Sf. Gheorghe (16 p), Viitorul Curița (16 p), Ciucaș Tărlungeni (12 p) și SR Brașov (7 p).

Iar sâmbătă va fi și un prim derby județean, Olimpic Zărnești – Olimpic Cetate Râșnov.

Liga 3

Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape. Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape.

Locul din clasament final al sezonului regular va da ordinea în tabela Berger corespunzătoare play-off-ului / play-out-ului (ex. locul 1 în sezon este poziția 1 în play-off, locul 5 în sezon este poziția 1 în play-out ș.a.m.d.).

În faza a treia a competiției vor participa doar echipe din play-off, 20 în total – primele două clasate în ierarhia fiecărei serii.

Se vor disputa două runde de baraj. Astfel, locul 2 din Seria a 5-a va întâlni locul 1 din Seria a 6-a, iar locul 2 din Seria a 6-a, locul 1 din seria a 5-a. Câștigătoarele vor juca, apoi, în dublă manșă, gazda meciului tur urmând a fi desemnată prin tragere la sorți.

Cele 5 învingătoare ale rundei finale vor evolua în Liga 2 în sezonul 2024-2025.

Atenție, SR Brașov! Retrogradează din Liga 3 ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare