Sport

LIGA 1. Viitorul e campioană. TAS va avea ultimul cuvânt

 

Moment istoric pentru fotbalul românesc. FC Viitorul este în premieră campioana României la fotbal, la opt ani de la înființarea clubului.

Totuși, este mai mult ca sigur că lucrurile nu s-au terminat, iar ultimul cuvânt îl va avea Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

În ultima etapă a play-off-ului, echipa lui Gheorghe Hagi a trecut cu 1-0 de CFR Cluj, singurul gol al meciului fiind marcat de Iancu, din penalty, în minutul 65. Viitorul a încheiat la egalitate de puncte, 44, cu FCSB, care a învins-o pe CS „U” Craiova, 3-0 (Alibec 2, Jakolis).

În ciuda a ceea ce a decis LPF, patronul FCSB, Gigi Becali a anunțat că echipa sa este campioană dacă va termina la egalitate de puncte cu Viitorul, invocând un paragraf din Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) publicat de FRF.

Concret, LPF susține că în cazul în care două echipe sunt la egalitate, după criteriul rotunjirii punctajului la finalul sezonului regulat, departajarea se face în funcție de rezultatele directe din play-off, iar Viitorul stă mai bine. În schimb, FCSB spune că regulamentul este clar și că se iau în calcul rezultatele directe din toate cele patru partide, 2 în sezonul regulat, 2 în play-off, caz în care formația lui Becali e avantajată.

Pe poziția a treia a terminat Dinamo București, 40 p, în utlima etapă gruparea lui Cosmin Contra remizând cu Astra, 1-1 (Nemec / A. Ioniță), în ultima rundă.

Clasamentul play-off-ului este completat de, CFR Cluj, 33 p, CS „U” Craiova, 31 p, și Astra Giurgiu, 27 p.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button