Sport

Lewis Hamilton la Ferrari din 2025. Transfer bombă pentru titlu sau doar o lovitură de imagine

Lewis Hamilton la Ferrari. Este oficial, Lewis Hamilton va schimba echipa la finalul lui 2024, urmând ca din 2025 să piloteze pentru Scuderia Ferrari.

Pentru ca Hamilton să aibă loc la Ferrari, italienii vor renunţa la Carlos Sainz, englezul urmând să facă pereche cu Charles Leclerc, monegascul semnând recent prelungirea înţelegerii cu Scuderia.

De ce l-a luat Ferrari pe Hamilton, un pilot aflat pe final de carieră, care totuşi este ţinut în priză de un singur gând, cucerirea celui de-al 8-lea titlu mondial, care l-ar pune singur pe prima poziţie all-time, peste Michael Schumacher.

Lewis Hamilton la Ferrari. E clar că mutarea este una de impact. Financiar este clar o „bombă”. La scurt timp după ce s-a anunţat ca Hamilton merge la Ferrari, acţiunile Scuderiei au înregistrat o creştere record la Bursa din New York şi au ajuns la nivelul record de 389,45 dolari până la încheierea tranzacţiilor pe Wall Street, joi seara, în creştere cu 12% faţă de ziua de miercuri, după cum a anunţat Eurosport. Totodată, după cum a scris GSP, valoarea totală a companiei (capitalizarea de piață) a crescut pe parcursul zilei de joi cu 7 miliarde de dolari.

Lewis Hamilton la Ferrari. Ce se va întâmpla pe plan sportiv însă? Încap două săbii în aceeaşi teacă?

Hamilton vrea al 8-lea titlu şi a realizat că Mercedes nu îl mai poate ajuta. Altfel, cel care şi-a declarat dragostea pentru echipa germană în nenumărate rânduri şi a spus mereu ca se va retrage de la Mercedes, nu ar fi plecat. Cu siguranţă că a contat şi salariul de 50 de milioane de euro pe an, dar englezul a trecut la Ferrari pentru un singur lucru, tilul 8 la piloţi.

Poate Ferrari, care nu a mai cucerit un titlu la piloţi din 2007, să îi ofere o maşină cu care să poată câştiga titlul 8? Greu de crezut că se va întâmpla până în 2026, când vor vor fi schimbări importante în regulamentul tehnic.

Lewis Hamilton la Ferrari. Apoi, în cazul în care, ipotetic, Ferrari va reuşi să construiască un monopost pentru titlu, peste toţi rivalii, ce va face Charles Leclerc, omul care este văzut de fani drept pilotul principal al Scuderiei, care, la rândul lui, vrea să fie campion mondial. Va accepta monegascul să fie un simplu locotenent pentru Hamilton, pentru ca britanicul să îşi vadă visul cu ochii şi să îl depăşească pe „Schumi” la numărul de titluri mondiale?

Va accepta Hamilton să lupte cu Leclerc?

Vor lucra cei doi împreună pentru binele Ferrari, sau totul se va tansforma într-o luptă internă de care ar putea profita rivalii?

Lewis Hamilton la Ferrari. Interesant de urmărit va fi şi cu cine va alege Mercedes să îl înlocuiască pe Hamilton.

Până în 2025, ne aşteaptă sezonul 2024. În această lună vom avea prezentările monoposturilor, cele trei zile de teste, lansarea noului sezon din Drive to Survive, iar pe 2 martie va fi prima cursă a sezonului, în Bahrain.

FOTO: Twitter


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare