Sport

LÂNGĂ BRAȘOV. Stadion modern, pe banii Guvernului Ungariei, aproape gata! Planurile autorităților noastre…

 

Lucrările la noul stadion de la Sfântu Gheorghe (foto) sunt în toi, în ciuda gerului din ultimele zile. Constructorul a reuşit să închidă multe dintre spaţii, astfel că va putea continua lucrul la interior până când vremea se va mai „înmuia”. 

O parte importantă din costul de circa 15 milioane de euro al arenei este suportat din finanțarea oferită de Guvernul Ungariei.

Cei de la Sepsi Sf. Gheorghe, grupare aflată pe loc de play-off în Liga 1, dau o mare atenţie gazonului, din cauza problemelor mari cu care se confruntă mai toate stadioanele noi din România.

„Suntem într-un stadiu avansat al lucrărilor, iar meseriaşii au trecut la partea de finisaje. S-au finalizat foarte multe dintre închiderile necesare, astfel că se poate lucra la interior. Foarte importantă este partea gazonului, la care trebuie să fim foarte atenţi, pentru că aţi văzut ce se întâmplă pe gazoanele de la noi. Tocmai de aceea clubul a ales, alături de constructor, o variantă de drenaj foarte modernă şi eficientă, iar gazonul, unul hibrid, va fi de ultimă generaţie. Probabil că lucrările s-ar putea termina şi un pic mai repede, dar nu vrem să forţăm lucurile, aşa că noi ne-am propus să fie gata pe 31 mai 2021”, a declarat, pentru Digi Sport, Cornel, Şfaiţer, preşedintele clubului Sepsi.

Detaliile stadionului: 8.400 de locuri; va fi de categoria a 4-a şi va putea organiza meciuri internaţionale; 10 cabine pentru comentatori; 144 de proiectoare Philips led de generaţia a 3-a vor lumina arena, conform standardelor cerute de UEFA; 4.200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructura stadionului; transmisia TV va putea fi făcută cu până la 18 camere.

La Brașov, un nou stadion nu se află nici măcar în stadiu de proiect în această perioadă. Fostul edil, George Scripcaru, vorbea de un stadion în Bartolomeu, lângă viitoarea (?) Sală Polivalentă, pe terenul CSS Brașovia.

Actualul primar, Allen Coliban, a declarat, recent, pe marginea acestui subiect: „Trebuie ca Brașovul să aibă un stadion modern. Investiția poate fi suportată de la bugetul local pentru un stadion de 25.000 – 30.000 de locuri, dacă ne gândim la costul de 1.000 de euro/loc. Va fi o analiză complexă, pe mai multe criterii. 5 ani ar fi un posibil termen de finalizare”.

O variantă avansată de actuala administrație pentru amplasamentul noii arene ar fi în cartierul Triaj.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare