Sport

LA ZI PE ZĂPADĂ. Fenomenul Mikaela Shiffrin!!!

 

Mikaela Shiffrin (foto) s-a impus în primul Super G al sezonului Cupei Mondiale la schi alpin, duminică, la Lake Louise. Performera americană, cu 45 de victorii în circuitul elitelor, nu mai câștigase până acum o probă de Super G în carieră. Plecată cu numărul 12, Shiffrin a fost singura sportivă care a oprit cronometrul în mai puțin de 1.20 minute – 1.19.41. Pe podium s-au mai clasat norvegianca Ragnhild Mowinckel (+0.77) și germanca Viktoria Rebensburg (+0.90).

Astfel, Mikaela Shiffrin, care a terminat prima slalomurile de la Levi și Killington în actuala stagiune, conduce confortabil în clasamentul general al Cupei Mondiale.

„M-am antrenat bine în această specialitate, dar presiunea curselor este altceva. La start, mi-am spus: «Dă maximul posibil». Acest succes mi-a dat un sentiment fantastic… Ador să vin la Lake Louise, în Canada, nu doar datorită hotelului deosebit; sunt mulți fani ai schiului, pârtia este excelentă, iar pentru noi, nord-americanii, «rendez-vous»-ul este unul particular”, a declarat Shiffrin după triumful repurtat.

Acum, cu Mikaela Shiffrin, numărul schioarelor care s-au impus în toate disciplinele schiului alpin ale Cupei Mondiale a ajuns la 7. În această galerie selectă se mai află: suedezele Anja Paerson și Pernilla Wiberg, austriaca Petra Kronberger, slovena Tina Maze, croata Janica Kostelic și americanca Lindsey Vonn.

Premiera lui Luitz

Proba masculină de slalom uriaș de la Beaver Creek (SUA) a fost adjudecată, surprinzător, de Stefan Luitz. La 26 de ani, schiorul alpin german a bifat, astfel, primul său triumf în Cupa Mondială, luându-i fața austriacului Marcel Hirscher, clasat pe locul 2. Al treilea s-a situat elvețianul Thomas Tumler, care a fost abia al 21-lea după prima manșă.

Niponul zburător

La sărituri cu schiurile, la Nizhny Tagil, în Rusia, japonezul Ryoyu Kobayashi a obținut a treia sa victorie din actualul sezon al Cupei Mondiale. Duminică, având un total de 273.1 puncte (sărituri de 132.5 și 135.5 metri), el i-a învins pe norvegianul Johann Andre Forfang (259.2 p), câștigătorul de sâmbătă, și polonezul Piotr Zyla (258.9 p).

Ryoyu Kobayashi e lider în ierarhia generală a Cupei Mondiale, cu 420 de puncte, al doilea fiind Zyla, cu un handicap de 135 de puncte.

Fără români

Și la biatlon a început, duminică, sezonul Cupei Mondiale, la Pokljuka, în Slovenia. În proba de ștafetă mixtă single a învins Norvegia, iar la ștafetă mixtă Franța a fost prima, grație, în special, evoluției lui Martin Fourcade. România n-a avut echipe la start.

CITEȘTE ȘI: Dana Haralambie A RATAT „la mustață” calificarea în manșa secundă!!! Victorie pentru Katharina Althaus!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button