Sport

La vremuri noi, tot ei

La vremuri noi, tot ei. Sezonul 2023 al „Marelui Circ” a debutat exact cum s-a încheiat precedentul. Cu Red Bull într-o ligă proprie, departe de Ferrari şi Mercedes. Singura noutate este Aston Martin, care a început anul în forţă.

Prima etapă, Marele Premiu al Bahrainului, a fost dominată de Red Bull. Max Verstappen a plecat din pole position şi nu a avut nici o emoţie. Deşi l-a depăşit la start pe Sergio Perez, Charles Leclerc (Ferrari) nu a avut nici o şansă. Monopostul roşu a fost cu aproape o secundă pe tur mai lent în ritm de cursă decât cel Red Bull. Mai mult, Leclerc a avut probleme la power unit şi a fost nevoit sa abandoneze după doar 41 de tururi.

La vremuri noi, tot ei. Astfel, Max Verstappen şi Sergio Perez au terminat pe primele două poziţii. Spectacolul a fost asigurat de Fernando Alonso (Aston Martin). Spaniolul a reuşit depăşiri superbe. Mai întâi a teecut de Lewis Hamilton (Mercedes), apoi de Carlos Sainz (Ferrari) şi a încheiat pe ultima treaptă a podiumului.

Au mai punctat, în ordine, Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Lance Stroll (Aston Martin), George Russel (Mercedes), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpine) şi Alexander Albon (Williams).

„E ușor să ne menținem în top”

„Nu mai e nevoie de chestii majore, doar mici reglaje și e ușor să ne menținem în top. Cred că avem un pachet bun de cursă, putem să ne îmbunătățim de la etapă la etapă. Un mare mulțumesc pentru echipa mea. Pentru ceea ce a făcut și pentru că mi-a oferit din nou o mașină atât de bună”, a spus Max Verstappnen.

„E incredibil ce a făcut Aston Martin. Să termin pe podium, să am a doua dintre cele mai bune mașini în prima cursă, este pur și simplu ireal”, a declarat şi Fernando Alonso.

La vremuri noi, tot ei. Sezon fără suspans?

Rămâne de văzut dacă Ferrari, care are mari probleme de fiabilitate şi de ritm de cursă, şi Mercedes, care nu se prezintă mai bine decât în 2022, vor reuşi să dezvolte monoposturile. Şansele mari sunt însă să avem un nou sezon dominat autoritar de Red Bull, celelalte formaţii urmând să lupte doar pentru locul secund la constructori. Momentan, Aston Martin are un avans în faţa Ferrari şi Mercedes. Iar cum la Red Bull situaţia e clară, cu Sergio Perez un simplu locotenent al lui Verstappen, nu vom avea suspans nici în lupta pentru titlu la piloţi.

FOTO: formula1.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button