Sport

LA JUDECATĂ. Corona Brașov, FRONT COMUN cu cluburile din Ținutul Secuiesc împotriva conducerii FRHG…

„Galben-albaștrii” vor juca în Erste Liga

  • hochei_10.jpg
 
În urma alegerilor organizate în data de 15 septembrie, Alexandru Hălăucă a fost (re)ales președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, din echipa acestuia făcând parte și Emilian Cernica, fostul șef al Coronei Brașov candidând pentru funcția de vicepreședinte.
 
Se știe, candidatura lui Attila Nagy, directorul Academiei de Hochei pe Gheaţă din Ţinutul Secuiesc, care era reprezentantul comun al cluburilor din Transilvania, a fost respinsă din motive formale de către FRHG, ca și aceea a lui Alexandru Dedu, managerul general sportiv al Coronei Brașov, pentru postul de „vice” – BRAȘOV. Dedu, alt „RATEU”! Fostul șef al FRH nu poate candida la alegerile de la FRHG! În schimb, Cernica….
 
De asemenea, reprezentanţilor cluburilor din Transilvania şi din Ţinutul Secuiesc nu li s-a recunoscut dreptul la vot la Adunarea Generală, întrucât Biroul Federal a considerat că aceste grupări au datorii faţă de federaţie.
 
Într-o declaraţie acordată agenţiei ungare de presă MTI, Attila Nagy a criticat deciziile Adunării Generale de la FRHG. El a precizat că va cere instanţei să le anuleze. Totuşi, a precizat că este important faptul că noua conducere a FRHG şi-a dat acordul ca echipele SC Miercurea Ciuc, ACS Gyergyoi Hoki Klub – CS Gheorgheni HC şi CSM Corona Braşov să participe în sezonul 2022-2023 de Erste Liga.

După cum a explicat Attila Nagy pentru MTI, în urmă cu câteva luni, federaţia a aplicat amenzi usturătoare cluburilor din Transilvania, pentru că nu au trimis la timp statisticile cu măsurarea temperaturii corporale a sportivilor, măsură impusă în timpul pandemiei de coronavirus. La început, cluburile din Ţinutul Secuiesc au contestat decizia, după care s-au gândit să ceară anularea amenzilor în instanţă, dar când au văzut că Biroul Federal le condiţionează prezenţa la Adunarea Generală de plata amenzilor, au convenit să-şi plătească datoriile. Attila Nagy a reclamat că nu li s-a permis să voteze, în ciuda faptului că toate datoriile fuseseră deja achitate cu o zi înainte de Adunarea Generală.

Potrivit lui Attila Nagy, este scandalos faptul că dreptul de vot le-a fost retras cluburilor din Erste Liga, care au tradiţie în pregătirea echipelor de tineret, şi că doar reprezentanţii cluburilor ce există doar pe hârtie au avut dreptul să decidă asupra organismelor de conducere ale federaţiei şi în ce priveşte viitorul acestui sport. El a mai adăugat că nu este permis ca lucrurile să rămână aşa. 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare