Sport

Kids Tâmpa Braşov. Nume noi la secţia de handbal

Kids Tâmpa Brașov crește numeric şi la secţia de handbal, aspect care a impus o mărire a colectivului tehnic. Astfel, de curând, directorul tehnic al secției, Florin Paraschiv, îi are în echipă pe kinetoterapeutul Mircea Olteanu și pe foarte tânăra Alexia Manță, cea care va face echipă cu Cristina Marin la inițiere.

„De câțiva ani buni, clubul Kids Tâmpa nu mai înseamnă doar fotbal, ci multe alte secții, printre care și handbalul, acolo unde, în ultima vreme s-a mărit numărul sportivelor care se îndreaptă către club, atât la junioare cât și la nivel de inițiere. În aceste condiții, am fost nevoiți să mai aducem oameni care să ajute la consolidarea piramidei, pentru că secția a crescut mai repede decât am estimat noi, fapt care ne bucură, pentru că, nu face altceva decât să demonstreze că facem treabă bună. Brașovul are mulți copii talentați, iar faptul că părinții îi aduc către noi, ne bucură dar ne și responsabilizează, motiv pentru care, ne mărim echipa de câte ori este nevoie, pentru a le asigura micuțelor atenția de care au nevoie pentru a progresa”, a declarat Adrian Zahariea, președintele clubului Kids Tâmpa Braşov.

Florin Paraschiv, directorul tehnic al secției de handbal de la Kids Tâmpa Braşov, cel care a lucrat cu Mircea Olteanu peste opt ani, spune că aducerea lui la Kids Tâmpa Braşov reprezintă un mare plus, subliniind că și la nivel de copii era nevoie de un antrenor, pentru că numărul micuțelor care vin către Kids Tâmpa Braşov este în creștere.

„Trebuie să recunosc, am fost plăcut surprins de rapiditatea cu care a crescut această secție, unde practic la nivel de copii, un singur antrenor nu putea să se ocupe așa cum trebuie de toate fetițiele, și astfel a ajuns în echipă Alexia Manță. De asemenea, la nivel de junioare, odată cu cooptarea lui Mircea în colectivul tehnic vom putea asigura o pregătire completa și complexa la toți factorii antrenamentuuil. Este un mare plus în ceea ce privește prevenția, pregătirea și recuperarea după efort/accidentări, dar și în ceea ce privește pregătirea fizica. Sunt mai mult de opt ani, de când lucram împreună la diverse echipe și la centrele naționale, așa că nu am ezitat nicio clipă atunci când a apărut oportunitatea de al coopta în staff. Profesionalismul, competența, dar și modul în care empatizează, la modul general, cu sportivii, va influența pozitiv evoluția sportivelor noastre”, a spus Florin Paraschiv.

De la Sepsi la Kids Tâmpa Braşov

Mircea Olteanu este omul care nu mai are nevoie de prezentare în zona de sport a Brașovului. De-a lungul vremii, el a lucrat cu handbaliste cunoscute, atât pe zona de recuperare medicală cât și pe pregătire fizica a sportivelor, prevenția și recuperarea medicală. În paralel, a făcut echipă cu Florin Paraschiv la Centrul Național Olimpic de Tineret și la Sporting Ghimbav. Ultima dată, Mircea Olteanu a fost la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde a făcut parte din echipa medicală.

„Am ales acest club, deoarece ambițiile și ideile mele coincid cu cele ale conducerii clubului și secției de handbal. Am găsit la Kids Tâmpa Braşov, oameni dedicați, profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, adevărați mentori focusați pe creșterea tinerilor sportivi și promovarea acestora la un nivel cât mai înalt. De asemenea, am venit cu inima deschisă deoarece am ocazia să lucrez din nou cu profesorul Florin Paraschiv, unul dintre oamenii care a avut încredere deplină în mine și mi-a oferit șansa de a avansa atât în cariera profesională cât și educațională. Sarcinile mele la Kids Tâmpa sunt foarte bine trasate, vizând atât pregătirea fizică a sportivelor de la handbal cât și prevenția, și recuperarea medicală. În plus, un factor determinant al succesului constă în abordarea multidisciplinară. Sunt convins că în cel mai scurt timp vor apărea si rezultatele, pentru că implicarea noastră este totala, iar fetele răspund foarte bine sarcinilor tehnico-tactice trasate de noi. Cu siguranță, împreună suntem mai puternici, iar asta se va vedea pe teren”, a spus Mircea Olteanu.

Alexia Manță, cea care se va ocupa de grupa de inițiere a clubului, este de trei ori campioană națională la handbal junioare, cu Corona Brașov, și spune că a ales Kids Tâmpa Braşov, pentru oportunitatea de a face ceea ce îi place, și anume să stea în mijlocul fetițelor și să le facă să iubească handbalul.

„Eu am iubit handbalul, l-am practicat cu tot sufletul și știu cât de mult înseamnă să ai un antrenor dedicat, cum am avut eu șansa de a lucra cu antrenoarea Mihaela Seifer Ciobotaru. Vreau să pun în practică ceea ce am trăit eu de când am început acest sport și să fac cât mai multe fetițe să îl iubească la rândul lor. Știu că sunt la început și am multe de învățat, dar am găsit la Kids Tâmpa Braşov oameni alături de care sunt sigură că voi evolua frumos pe drumul pe care mi l-am ales și chiar vreau să le mulțumesc pentru șansa pe care mi-au oferit-o. Îmi place foarte mult ce fac, am multă răbdare și multă încredere că va fi bine”, a spus Alexia Manță.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] următoarele rezultate: SR Brașov – Odorheiu Secuiesc 0-3; Olimpic Zărnești – Kids Tâmpa Brașov 1-1; Ciucaș Tărlungeni – Tg. Secuiesc 2-3; Sepsi 2 Sf. Gheorghe – Olimpic Cetate […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare