Sport

JOCURILE PARALIMPICE. Start cu tensiuni și proteste!!!

 

La Rio de Janeiro au fost „deschise” aseară Jocurile Paralimpice pe mitica arenă Maracana, pe ritmuri de samba, cu dansatori în fotolii rulante între baloane gigantice.

Ceremonia a debutat cu un salt acrobatic al sportivului american Aaron Welche, care s-a lansat cu un fotoliu rulant de pe o trambulină de 17 metri, pe modelul săritorilor cu schiurile.

Avându-l în frunte pe înotătorul sirian Ibrahim Al-Hussein, membru al primei echipei de refugiați paralimpici, 4.342 de performeri din 159 de țări au participat la paradă.

Atmosfera n-a fost, însă, una de bucurie, din cauza crizei economice și politice în care se află Brazilia. Noul președinte al țării, Michel Terner, a fost huiduit, strigându-i-se „Fora Temer!” (Afară Temer!) în momentul când a apărut în fața miilor de spectatori pe ecranul gigant al stadionului.

Alt motiv de iritare a fost dat de absența lui Thomas Bach, șeful CIO fiind reținut în Germania la înmormântarea fostului șef de stat Walter Scheel. Este pentru prima dată, din 1984 încoace, când un președinte CIO n-a fost prezent la deschiderea Jocurilor Paralimpice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare