Sport

Janos Bokor – făcut praf și pulbere / David Kertesz și Mihai Georgescu – despre cum s-au realizat transferurile lui Ștefănescu și Păun la Sepsi Sf. Gheorghe

Janos Bokor – făcut praf și pulbere.

David Kertesz, vicepreședintele grupării Sepsi Sf. Gheorghe, ne-a dat toate detaliile transferurilor jucătorilor Marius Ștefănescu și Nicolae Păun, de la Viitorul Cluj, la clubul din Covasna. El a demontat, în amănunt, ceea ce relatase fostul director sportiv Janos Bokor pe acest subiect – Detalii, AICI.

„Referitor la articolele apărute cu privire la implicarea mea – negativă din perspectiva clubului nostru, conform celor spuse de fostul nostru director sportiv, domnul Bokor János – la transferul jucătorilor de fotbal Marius Ștefănescu și Nicolae Păun de la FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, țin să aduc spre lămurirea lucrurilor filmul adevărat al respectivelor tranzacții. Pentru aceasta vă redau mai jos, fără nic o corecție sau corectare, cuvintele președintelui clubului clujean, domnul Mihai Georgescu, persoana care a fost la acel moment la clubul nostru pentru perfecționarea transferurilor”, a precizat David Kertesz.

Janos Bokor – făcut praf și pulbere

Vineri și sâmbătă a apărut pe media un interviu cu fostul d-voastră director sportiv, Bokor. Vă acuza pe d-voastră că sunteți vinovat că la transferurile lui Ștefănescu și Păun ne-ați acordat 50% drepturile financiare la eventuale transferuri și nu 10% cât stabilise el, aducând un prejudiciu de câte 40% clubului Sepsi. Total incorect. Eu n-am să uit, și de-a-lungul anilor am povestit mai multor persoane, cum am fost șocat de nefirescul și ciudatul negocierilor purtate cu el (Bokor – n.r.) în  biroul lui, în 2018, unde erau prezenți și domnul Rantz de la Tg. Secuiesc, și băieții!. Eu am propus un 15-20.000 euro/jucător și un 20-25 % la un viitor transfer. El a spus că Sepsi nu are bani pentru astfel de transferuri și dacă acceptăm o coproprietate de 50-50 % acceptă. Dacă nu, nu. «Ce să facem noi cu ăsta mic (Ștefănescu), îi dă unul un cur și-l aruncă în tribună», a spus el, uitându-se la Marius. Mi-e imposibil să uit această replică. Nu puteam comunica finanțatorilor clubului meu că i-am transferat la Liga 1 fără niciun ban. Atunci domnul Rantz (care după un an de Liga 3 și dânsul a văzut calitatea băieților) a venit cu propunerea de a sponsoriza clubul Sepsi cu 10.000 €, care să ne ofere câte 5.000 pentru fiecare jucător. S-a agreat această variantă, mi s-a cerut să renunț, în  scris, și la Compensația de Formare a jucătorilor, după care ne-a trimis la d-voastră (vicepreședintele Kertesz – n.r.), la birou, să se facă actele transferurilor și al sponsorizării. Aceasta este povestea adevărată a transferurilor lui Ștefănescu și Păun. În interviu, după ce (Bokor – n.r.) aruncă vina procentelor pe d-voastră, se și laudă că el i-a adus pe băieți la Sepsi. M-a deranjat și indignat mult tupeul și lașitatea lui în interviul acordat. După război, mulți viteji se arată. N-am putut să mă abțin să nu vă scriu și să nu reamintesc, celor care nu știu cu exactitate, ce s-a întâmplat cu adevărat în biroul directorului sportiv la momentul transferurilor celor doi jucători. Pentru mine e greu să uit acel moment”, este conținutul unei părți din textul primit pe whatsapp de David Kertesz de la Mihai Georgescu.

Janos Bokor – făcut praf și pulbere

Președintele clubului clujean i-a mai scris lui Kertesz: „De aceea, el (Bokor – n.r.) ne-a oferit varianta 50-50%, convins fiind că fotbaliștii nu vor ajunge niciodată să facă obiectul unui transfer financiar important. Și așa el se achita și de cererea d-lui Dioszegi, de a face transferul celor doi la Sepsi. Și-o fi zis el atunci «I-am păcălit si p’ăștia, că n-am dat niciun ban pe jucători, l-am servit și pe șefu’, că mi-a cerut să găsesc o soluție de transfer». 50%-50 % îi aparține”.

David Kertesz, vicepreședintele lui Sepsi, ne-a transmis: „La întrebarea mea, dacă domnul Georgescu este de acord să trimit cele scrise de dânsul portalului mytex.ro, am primit următorul răspuns: «Sunt cu toată  solicitidunea alături de d-voastră, pentru că întotdeauna m-au deranjat intrușii din fotbal care tot timpul au urmărit doar să profite de el. Puteți conta pe sprijinul meu»”.

Janos Bokor – făcut praf și pulbere

„Așadar, în urma celor de mai sus se vede clar «implicarea mea» la aducerea celor doi jucători la Sepsi OSK, respectiv la împrumutul către clubul KSE din Târgu Secuiesc. Eu cunoșteam toate datele celor două transferuri de la directorul nostru sportiv și eu am semnat cele două rânduri de acte – atât transferul de la Cluj, cât și împrumutul la Tg.Secuiesc – deoarece dânsul nu avea drept de semnătură la Sepsi OSK. Am vrut neapărat să vă redau cuvintele președintelui clujean, ca nu cumva să se creadă că eu nu vă zic adevărul”, ne-a mai menționat David Kertesz.

Vicele clubului covăsnean a subliniat în continuate: „În vara anului 2011, când am înființat Sepsi OSK, când am pus bazele acestui club, împreună cu domnul Dioszegi Laszlo și încă două persoane – domnii Pozna David și Kovács Attila – ne-am propus să mergem numai și numai pe calea corectă, cinstită, având și transparență. De atunci, în cei 12 ani de activitate, cred că ne-a cunoscut lumea fotbalistică din țară și nu cred că poate să zică cineva de rău de noi. Scopul și viziunea noastră este să jucăm fotbal, să bucurăm spectatorii și suporterii care sunt alături de noi și să ducem renumele orașului nostru cât mai departe și pe plan sportiv”.

Cine este Mihai Georgescu

Mihai Georgescu este președintele și antrenorul FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj.

Este cunoscut ca unul dintre cei mai buni formatori de fotbaliști din țara noastră – cu peste 70 de jucători promovați la nivel de Liga 1 și 14 la echipa națională (printre care și căpitanii Răzvan Raț și Vlad Chiricheș) în cei 35 de ani de activitate la nivel de juniori, 15-19 ani.

Foto Prima Sport: Nicolae Păun & Marius Ștefănescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] intrat” în cantonament împreună cu echipa antrenată de Bernd Storck, ca și vicepreședintele David Kertesz. De altfel, Laszlo Dioszegi și David Kertesz au participat la o ședință de pregătire, evident […]

Back to top button