Sport

J.O. iarnă PyeongChang 2018, AMR 28 zile

 

Mai sunt 28 de zile până la startul ediției 2018 a Jocurilor Olimpice. Pentru prima oară în istorie, Coreea de Sud găzduiește cea mai mare competiție a sporturilor de iarnă, la PyeongChang, după ce în 1988 le-a organizat pe cele de vară, la Seul.

În ceea ce îi privește pe sportivii români, sunt puține speranțe la rezultate notabile. Dacă despre medalii nu se poate discuta, putem estima că Raluca Strămăturaru (sanie), Dana Haralambie (sărituri cu schiurile) și Paul Pepene (foto, schi fond) ar putea obține clasări onorabile.

Calificările se încheie pe 21 ianuarie, iar după perioada de realocări, 21-24 ianuarie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va anunța loutul complet al României.

Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, cel care va fi unul dintre conducătorii delegației „tricolore” în Coreea de Sud, a comentat: „În ceea ce privește FRSB, în aceest moment, la biatlon, este calificată echipa masculină (5 locuri). Pe lângă ștafetă, la individual vom avea 4 reprezentanți în fiecare probă. La feminin, avem un singur loc și vom decide cine va merge după ultimele concursuri din această perioadă. La schi fond vor merge doi băieți, Paul Pepene și Alin Cioancă și o fată Timea Lorincz. La schi alpin îi avem pe Ioan Achiriloaie, Alexandru Barbu și Ania Caill, iar la sărituri este Dana Haralambie. Va depinde mult de forma și ziua pe care o vor prinde, însă mă gândesc că Dana ar putea fi în top 15. La fel și Paul Pepene. La el, poate chiar mai bine, a demonstrat în Cupa Mondială, unde concurența este mai mare”, ne-a declarat Puiu Gaspar. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button