Sport

Ioan Neculaie, „VĂZUT” de Mitică Dragomir… „Ăștia sunt «hamsii», eu aveam numai «rechini»”

  • dumitrudragomir.jpg
 

Dumitru Dragomir (foto 2) a fost și președinte la FC Brașov în perioada comunistă, de unde a fost promovat șef la Victoria (echipa Miliției). Se știe, în locul său la gruparea de sub Tâmpa a ajuns Romeo Pașcu, rămas celebru, printre altele, prin propunerea sa de a nu retrograda nimeni din primul eșalon, argumentând că, astfel, nu s-ar mai face blaturi și s-ar juca de plăcere, la spectacol.

Ulterior, cel poreclit „Corleone” a devenit președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), conducând instituția cameleonic, și cu biciul, și cu zăhărelul. Au fost și oareșce rezultate, dar și controverse – vezi cazul drepturilor de televizare, după care a fost dat jos de o alianță politico-trandafirie pentru a-i face loc lui Gino Iorgulescu „la butoane”.

Acum, Mitică Dragomir este la ora amintirilor, relatând diverse întâmplări din viața sa „fotbalistică” în cadrul emisiunii „Sport Report” de la Telekom Sport. Inevitabil, nu avea cum să nu-l pomenească și pe Ioan Neculaie (foto 1), de numele căruia se leagă ultima calificare a „stegarilor” în cupele europene (destinul… victoria aceea mirobolantă cu Bacăul rămâne în memoria fanilor, cu eroii Alexandru Andrași și Ibrahim Dossey), dar și falimentul FC Brașov.

Dumitru Dragomir a destăinuit că era mereu sub tensiune în perioada în care conducea LPF: „Trebuia să stau 4, 5, 6 ore. Era balamuc mare la Ligă. Aţi uitat ce patroni am avut eu? Ăştia sunt «hamsii» acum, eu aveam numai «rechini». Erau Badea, Copos, Paszkany, Sechelariu, Jean Pădureanu, Niculae de la Astra, celălalt de la Braşov, Porumboiu. Erau titani ăştia. Te mâncau. Au fost şi rezultate deosebite. Eu eram pe 11 în Europa, acum pe ce loc suntem?”.

„Oracolul din Bălceșt” n-a uitat nici cum fanii l-au tot trimis la… „brutărie”, după ce a fost inițiatorul legii împotriva huliganilor de pe stadioane, dar nici cum a fost trădat la ultimele alegeri la care a participat pentru șefia LPF, susținând că ar ocoli anumite persoane, pe care nu le mai respectă, dintre conducători: „Nu că m-au păcălit, dar nu poţi să ai încredere în ei. Sunt Neculaie de la Braşov şi Mititelu de la Craiova, dar nici despre ei nu pot vorbi urât”.

Iată ce a mai mărturisit Dragomir, cu savoarea sa șmecheresc-ghidușă, la Telekom Sport: „Eram beton financiar (la LPF – n.r.), eu nu am primit o sticlă de ţuică, de pălină, nici de ziua mea, pentru că ştiam că sunt ascultat. Jucam poker cu Porumboiu, cu Becali, cu Ştefan, cu Sechelariu şi nu vorbeam despre fotbal când eram la joc sau ei să vină să-mi propună ceva în afara regulamentului. Nu exista. Se jucau şi sume mai mari. Acum joc table, atunci nu. Se juca poker. Gheorghe Ştefan era cel mai tare din toată Europa. Cred că era. La table cel mai tare era Neţoiu. Gigi Becali nu a pierdut de două ori la table, e de o inteligenţă rară. Nu prea am întâlnit ca el. Ştia toate cărţile de joc la «21». Ştia ce ai în mână. Ce memorie putea să aibă… Ăsta, dacă era cultivat, era un om mare de tot”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare