Sport

Invitație cu ocazia lansării cărții dedicate lui Petru Cadar

Invitație cu ocazia lansării cărții dedicate lui Petru Cadar.

„Volumul «PETRU CADAR – o stea pe bolta fotbalului brașovean» a autorului brașovean Adrian Toth se adaugă generosului raft literar-bibliografic românesc care se adresează în mod special unui public activ în mișcarea fizică, dar și în mișcarea culturală, căci nu întâmplător educația fizică, privită ca disciplină a antropologiei generale, ține, astfel, implicit de multipla cerință a ființei umane ce propagă mișcarea fizică și intelectuală cu același aplomb. Sportivii români de excepție, printre care se află și fotbalistul brașovean Petre Cadar, merită tomuri întregi despre viața și cariera lor, pentru că dragostea, atenția și respectul tuturor, adresate acestor eroi ai sportului românesc, întrunesc cea mai curată și desăvârșită formă a (ne)vinovăției de a fi patriot!”, a scris Mircea Brenciu, printre altele, în prefața cărții. 

Invitație cu ocazia lansării cărții dedicate lui Petru Cadar

Volumul dedicat lui Petru Cadar va fi lansat vineri, 29 septembrie, ora 17.30, la Casa de Comerț Balcanică , situată pe Strada Carpați, numărul 14 (la Cramele lui Decebal).

Invitație cu ocazia lansării cărții dedicate lui Petru Cadar | MyTex.ro
Invitație cu ocazia lansării cărții dedicate lui Petru Cadar 10

Ajuns la vârsta de 75 de ani, Petru Cadar a fost unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști ai echipei Steagul Roșu Brașov în anii 1960-70. A jucat peste 250 de meciuri în prima ligă, înscriind 14 goluri. Vârful carierei s-a produs în 1974, „când a fost deschizătorul victoriei și calificării în turul doi din Cupa UEFA, în dauna echipei tuce Beșiktaș Istanbul”, așa cum a relatat Adrian Toth.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare