Sport

ÎNTRE LUMINI ȘI UMBRE. Sporturile de echipă din Brașov în 2017

 

În ceea ce privește sporturile de echipă, Olimpia Brașov este și în 2017, la fel ca anul trecut, performera orașului.

Deși Corona Brașov a câștigat titlul național la hochei pe gheață, cele două finale de baschet jucate de formația antrenată de Dan Calancea, care a dispus și de un buget net inferior, cântăresc mai greu. Dacă hocheiștii de la Corona au câștigat un campionat în care doar două echipe contează, în ceea ce privește baschetul feminin, competiția este mult mai puternică. Olimpia a jucat finala mare a Cupei României, pe care a pierdut-o, 63-64, cu CSM Târgoviște, în ultima secundă, după ce arbitrii au avut nevoie să urmărească pe un monitor, în carul televiziunii care a transmis meciul, dacă reușita Kristinei Higgins a fost valabilă. S-a decis că nu, dar apoi, tot pe reluări, s-a văzut că echipa noastră a fost defavorizată de cei care s-au ocupat de cronometru, lucru demonstrat de antrenorul Dan Calancea. Brașovencele și-au luat revanșa în finala mică a Ligii Naționale, pe care au câștigat-o cu 2-0 la general (59-55, respectiv 82-59) cu CSM Târgoviște.

Revenind la hocheiștii de la Corona, ei au luat fața grupării de handbal a clubului, care a avut parte de un sezon „negru”, în care a ratat toate obiectivele.

Anul în care a „murit” FC Brașov

Apoi, 2017 va rămâne în istoria sportului brașovean ca anul în care a „murit” FC Brașov, echipa fanion a fotbalului de sub Tâmpa. În luna septembrie Tribunalul Brașov a decis intrarea în faliment a societății care administra clubul, iar în această perioadă se face inventarierea bunurilor care pot fi valorificate. Probabil, va mai dura o vreme până când acest proces se va încheia, iar clubul „stegar” va deveni istorie.

În vară, după ce a fost clar pentru toată lumea că FC Brașov nu va mai exista, fanii „stegari” au preluat inițiativa și au înființat AS „SR” Brașov, momentan o asociație sportivă care trebuie să devină club sportiv în viitor și care dorește să fie continuatoarea FC Brașov. Pentru asta se așteaptă scoaterea la licitație a palmaresului clubului „galben-negru”, care probabil nu se va întâmpla mai devreme de finalul anului 2018. Până atunci, AS „SR” Brașov a început din Liga 4 unde a încheiat turul pe primul loc, la egalitate de puncte cu Precizia Săcele, dar cu un golaveraj mai bun. Obiectivul declarat al grupării fanilor este promovarea. Pentru asta, AS „SR” trebuie să câștige campionatul Ligii 4, unde se va lupta cu Săcele și Zărnești. Dacă va reuși, va urma un baraj cu o altă campioană județeană.

Echipa brașoveană este aproape să își schimbe patronatul. După cum se știe, grupul Maurer Imobiliare este foarte a aproape de a prelua gruparea, în această săptămână, după toate informațiile, urmâmd să se semneze actele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare