Sport

Influențele tehnologiei în lumea fotbalului

Tehnologia e revoluționat lumea sportului sport în ultimii ani, iar fotbalul nu face excepție. Sportul rege a cunoscut o evoluție remarcabilă datorită inovațiilor tehnologice și prin implementarea unor tehnologii ce au rolul de a ajuta arbitri în luarea deciziilor corecte în faze controversate, de exemplu. Tehnologia a revoluționat modul în care ne raportăm cu toții în sport, de la îmbunătățirea procesului decizional, a performanței jucătorilor și a experienței fanilor până la transformarea și diversificarea pariurilor sportive.

Fotbalul a parcurs un drum lung de la începuturile sale și, pe măsură ce noile tehnologii au fost implementate, sportul este obligat să evolueze și mai mult. Acest lucru a revoluționat și lumea pariurilor, iar platformele de pariuri și jocuri de cazinou au putut pune la dispoziția pariorilor un număr mai mare de evenimente pe care să se poată paria, dincolo de clasicul 1 X 2, lucruri bune de știut despre cazinou.

În acest articol, vom explora impactul tehnologiei asupra fotbalului, examinând beneficiile și provocările acestor progrese.

Stadioane inteligente

Stadioanele inteligente revoluționează modul în care fanii fotbalului experimentează meciurile live. Cu tehnologii precum Wi-Fi, aplicații mobile și dispozitive conectate, stadioanele inteligente oferă iubitorilor de fotbal informații în timp real despre joc, statistici ale jucătorilor și scoruri. 

De asemenea, tehnologia a ajutat la gestionarea fluxului de mulțimi și la îmbunătățirea securității și siguranței fanilor în timpul meciurilor. Însă lucrurile nu se opresc doar la furnizarea de informații. Fanii pot acum comanda băuturi răcoritoare în timpul jocurilor, iar tehnologia inteligentă a scaunelor îi asigură că își pot găsi cu ușurință locurile.

Sistem VAR (Video Assistant Arbitre)

Sistemul VAR este poate cea mai cunoscută tehnologie din fotbal. De la introducerea sa în 2016 , VAR a transformat modul în care jocul este oficiat și jucat la cel mai înalt nivel. Sistemul are menirea de a ajuta arbitrul să ia decizia corectă în faze controversate. Pentru operarea acestui sistem, e nevoie de o întreaga echipă de specialiști – un arbitru asistent video, trei asistenți și patru operatori de reluare -care folosesc tehnologia video pentru a ajuta la luarea deciziilor pe teren. Cu acces la până la 33 de fluxuri de camere care acoperă întreaga suprafață de joc plus două camere speciale de offside, echipa ajută la revizuirea deciziilor privind penalizările, cartonașele roșii și galbene și deciziile privind golurile. 

Tehnologia VAR a îmbunătățit acuratețea luării deciziilor, a redus erorile și a crescut transparența, aducând un nou nivel de corectitudine jocului. De asemenea, a contribuit la eliminarea controverselor și disputelor care decurg din deciziile incorecte luate de arbitru. Cu toate acestea, sistemul nu este lipsit de critici. Procesul de revizuire cauzează adesea întârzieri în timpul meciurilor și, uneori, există încă decizii disputate. Cu toate acestea, tehnologia VAR a revoluționat fotbalul și va continua să joace un rol crucial în dezvoltarea celui mai iubit sport de pe planetă.

Tehnologia Gol-Line (GLT)

O altă inovație tehnologică semnificativă care a fost introdusă în fotbal este tehnologia goal-line (GLT). A debutat la Cupa Mondială FIFA 2014 din Brazilia și de atunci a ajutat arbitrii să ia decizii mai precise în ceea ce privește golurile. Această tehnologie folosește un sistem de camere și senzori ce este amplasat în jurul stâlpului porții pentru a capta imagini ale mingii din diferite unghiuri. Aceste imagini sunt apoi transmise unui computer central care analizează datele și creează o imagine 3D cu poziția mingii. Dacă mingea trece de linie, sistemul Gol-Line trimite o alertă de notificare către ceasul arbitrului pentru a confirma golul.

Foto: Freepik.com

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare