Sport

VAR a oprit-o pe Manchester City în sferturile Ligii Campionilor. Guardiola, lecție de fair-play

 

De ce Premier League este cel mai urmărit, cel mai scump, cel mai frumos, cel mai spectaculos campionat din lume? Pentru că produce constant meciuri precum cel dintre Manchester City și Tottenham, din returul sferturilor Ligii Campionilor.

Confruntarea de miercuri seară a fost o pledoarie pentru fotbal, 90 și ceva de minute de luptă, de spectacol total, emoție, dramatism. Ceea ce s-a întâmplat în primele 11 minute probabil nu se va mai repeta curând. „Pintenii” au mers pe „Ettihad” cu un avantaj fragil luat în tur, 1-0, dar acesta a rezistat doar patru minute, până când Sterling l-a învins superb pe Lloris, cu un șut la colțul lung. Până în minutul 10 s-a făcut 2-1 pentru Tottenham, sud-coreanul Heung-Min Son reușind o „dublă”. Avantajul oaspeților a durat doar câteva zeci de secunde, până la golul lui Bernardo Silva. Nebunia a continuat și Sterling i-a dus din nou pe „cetățeni” în avantaj, în minutul 21. Apoi, tabela s-a odihnit până după pauză. Bijuteria lui „Kun” Aguero din minutul 59 a dus scorul la 4-2, unul de calificare pentru City. Nimic nu era însă jucat, iar Llorente a readus-o pe Tottenham în postura de calificată, după reușita din minutul 73, validată după ce arbitrul Cuneyt Cakir a consultat VAR. A urmat asediul băieților lui „Pep” Guardiola, care au căutat cu disperare golul pentru semifinale. Și acesta a venit în prelungiri. Eriksen a pasat prost înapoi, Bernardo Silva a pus piciorul și a deviat, mingea a ajuns la Aguero, care i-a pasat decisiv lui Sterling, iar acesta a trimis în plasă. Nu a fost de acord însă VAR-ul, introdus tocmai pentru astfel de faze, în care regulamentul pare că „omoară” spiritul fotbalului. Oamenii din camera VAR au pus șublerul și au văzut că Aguero era în ofsaid, iar „cetățenii” au trecut de la extaz la agonie, iar „pintenii” au făcut drumul invers.

„Sunt cel mai norocos om de pe planetă după ce a fost anulat golul lui Sterling din prelungiri. A fost un meci absolut nebun, cu goluri după goluri, a fost un delir total. A fost incredibil”, a declarat Christian Eriksen, în timp ce Son a punctat: „Nu am mai văzut în viaţa mea aşa ceva! Suntem mândri de ceea ce am realizat, a fost o seară de neuitat. Uneori, tehnologia video este enervantă, dar acum trebuie să fim recunoscători, s-au luat deciziile corecte”, a declarat eroul lui Tottenham, Heung-Min Son.

„Pep” Guardiola, tehnicianul gazdelor, a oferit o lecție de fair-play: „A fost un meci incredibil, splendid pentru spectatori. Nu am văzut niciodată un astfel de public pe stadion. Suntem triști, așa este fotbalul, nu avem ce să facem. Am făcut mari greșeli la primele două goluri. Am practicat un fotbal onest. Am încercat totul până la final. Am avut multe ocazii în fața unui adversar dificil. Este greu, nu am fost departe de calificare. E crud, dar trebuie să acceptăm. A fost un meci frumos pentru toată lumea. Am făcut tot ce era necesar în repriza a doua. Trebuie să felicit Tottenham, echipa mai bună s-a calificat. Am ratat un penalty în meciul tur, ne-am creat numeroase ocazii aici. Nu am văzut niciodată aşa stadionul, fanii au văzut că am dat totul pentru calificare. Am făcut greşeli la primele două goluri. Golul lui Llorente, dintr-un unghi, este henţ. Susţin VAR-ul, sunt pentru un fotbal corect, pentru decizii corecte. Dacă Aguero este în ofsaid, este ofsaid. Trebuie să ne ridicăm, să reacţionăm. Nu avem timp să ne gândim la eliminare. Nu am pierdut nouă sau zece luni în Premier League şi putem încă să câştigăm. Este difcil, dar trebuie să ne luptăm până la final”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Tehnologia VAR a îmbunătățit acuratețea luării deciziilor, a redus erorile și a crescut transparența, aducând un nou nivel de corectitudine jocului. De asemenea, a contribuit la eliminarea controverselor și disputelor care decurg din deciziile incorecte luate de arbitru. Cu… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare