Sport

IN MEMORIAM. POLISPORTIV – Regele Mihai știa și să schieze!

 

Regele Mihai, care s-a stins astăzi din viață – detalii aici: Regele Mihai I a murit!, a fost și un bun schior.

Într-un interviu acordat în 2014 pentru Libertatea, fostul fotbalist Constantin Anghelache, cel ce a decedat un an mai târziu, a relatat că în 1938 a devenit instructorul de schi al Regelui Mihai, după ce activase la Batalionul 4 Vânători de Munte Predeal, fiind chemat de colonelul Bercea, şeful aşa-numitului batalion de siguranţă regal.

„Pot spune despre Majestatea Sa că şi-a dat toată silinţa pentru a deprinde tainele acestui sport. Regele ştia să schieze. Era un om foarte drăguţ şi civilizat. Se vedea de la o poştă că nu face parte din marea masă a oamenilor din România. Avea prestanţă!”, a comentat Anghelache conform sursei citate, pentru Historia el completând: „Îi plăcea să conducă, să zboare cu avionul, să practice diverse sporturi. De altfel, Casa Regală avea sub Înaltul Patronaj o serie de societăţi sportive în perioada interbelică”.

Foto: captură Youtube


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button