Sport

ÎN CEASUL AL 12-LEA. „Trebuie să le permitem autorităților locale să vină cu bani în sport”

 

Asta a declarat vicepremierul Vasile Dâncu la „Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România 2016-2032”, admițând că este dezastru în sportul românesc și că trebuie să existe, cât mai rapid, un moment zero, al relansării.

Potrivit agerpres.ro, la reuniunea menționată, înaltul oficial a relatat: „Dorim să modificăm legislația astfel încât să le permitem autorităților locale să vină cu bani în sport. O comunitate să poată să dea bani pentru un anumit sport, inclusiv pentru sport profesionist. Am sute de primării care spun că vor să aibă un sport de care să se ocupe, dar să li se ofere această ocazie”.

Dâncu ar vrea să formeze o comisie interministerială, în care să aibă acces și reprezentanți ai cluburilor, federațiilor și COSR-ului, pentru realizarea unui Cod al Sportului: „Avem tot felul de fragmente din legi care nu sunt corelate și trebuie să le adunăm pe toate într-o singură lege. Putem da și o ordonanță, ca să intre imediat în vigoare, dar să știm că asta înseamnă ceva pentru sport”.

Totodată, Vasile Dâncu a menționat că i-a cerut Elisabetei Lipă, ministrul Sportului, un inventar al modului în care s-au cheltuit banii în sport, atât de puțini cât a dat statul: „Ce se întâmplă acum în sport este doar o bătălie pentru bani între federații”, admițând că „plăcinta asta mică” se va micșora continuu dacă nu vor veni și rezultate.

Vicepremierul a mai spus că de vină pentru situația dramatică în care s-a ajuns în acest domeniu este lipsa de viziune din interiorul mișcării sportive: „Eu aștept un minim consens din partea mișcării sportive… Trebuie să facem aceste lucruri (cele relatate anterior – n.a.) până în luna decembrie, să ne grăbim”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare