Sport

Hochei pe gheaţă. „Tricolorii” şi-au aflat toate adversarele de la Mondialul din 2025. Competiţia ar putea avea loc în România

Hochei pe gheaţă. Naţionala de hochei pe gheaţă a României a impresionat la Campionatul Mondial Divizia I Grupa A din acest an. „Tricolorii” au reuşit trei victorii la Bolzano, una fiind cu Ungaria, formaţie care peste un an va juca din nou în elită. La un moment în turneu, ai noştri erau chiar în cărţi pentru o promovare istorică.

În 2025, România va juca în acelaşi eşalon, iar de aseară îşi cunoaşte toate adversarele. Astfel, la Campionatul Mondial Divizia I Grupa A, „tricolorii” se vor duela din nou cu Italia şi Japonia. Ucraina a promovat din IB, în timp ce din elită au retrogradat Polonia şi Marea Britanie.

Hochei pe gheaţă. Naţionala condusă de Dave MacQueen va avea şi întăriri importante. Radim Valchar va fi, în sfârşit, eligibil pentru România, şi poate se va rezolva şi problema Owewn Williams, care anul acesta nu a putut fi convocat pentru că nu a primit cetăţenia în timp util.

Astfel, Divizia I Grupa A a Mondialului de hochei pe gheaţă din 2025 va avea componenţa: Marea Britanie, Plonia, Italia, România, Japonia, Ucraina.

Hochei pe gheaţă. Competiţia ar putea avea loc în România, la Sf. Gheorghe, la Sf. Gheorghe, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă anunţând în urmă cu câteva zile că s-a înscris în cursa pentru organizarea Mondialului.

„În anul centenarului, Federația Română de Hochei pe Gheață s-a înscris în cursa pentru obținerea dreptului de organizare a cel puțin unei competiții internaționale majore. A fost depusă candidatura pentru Campionatul Mondial masculin, Divizia I/A. Pentru găzduirea acestei competiții, programată în perioada 27 aprilie – 3 mai 2025, a fost propusă Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe”, a anunţat FRHG.

Totodată, Patinoarul Olimpic din Braşov este în cursa pentru organizarea Campionatului Mondial feminin Divizia III Grupa A, în timp ce Campionatului Mondial U18, Divizia II/A ar putea avea loc la Berceni Arena.

Hochei pe gheaţă. Oraşele care vor găzdui aceste competiţii vor fi desemnate la Congresul IIHF, care va avea loc de joi până sâmbătă la Praga. România va fi reprezentată de o delegaţie a FRHG condusă de preşedintele Attila Nagy.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button