Sport

HOCHEI. Campionatul Mondial, divizia II, grupa A. Zi perfectă pentru „tricolori”, care sunt la un pas de promovarea în cel de-al treilea eșalon al lumii

 

Ziua a patra a Campionatului Mondial de hochei pe gheață, divizia II, grupa A, care are loc la Galați, a fost una perfectă pentru Naționala României. Totul a început cu succesul Belgiei din meicul cu Islanda, 9-3, care a făcut ca ai noștri să depindă doar de ei în lupta pentru promovare.

Apoi, „tricolorii” au câștigat clar meicul cu Australia, 5-1, și au urcat pe prima poziție a clasamentului. „Cangurii” au deschis scorul în minutul 18, când Rezek l-a învins pe Zoltan Toke. După doar 30 de secunde, Szilard Rokaly a făcut 1-1, scor cu care s-a intrat la prima pauză. În repriza a doua, „lupii” Coronei Istvan Nagy și Matyas Biro au construit un avantaj de două goluri, liniștitor înaintea ultimelor 20 de minute. Ede Mihaly a făcut 4-1 în minutul 52, scorul final fiind stabilit de un alt „lup”, Csanad Fodor. Omul meciului a fost însă Roberto Gliga, care chiar dacă nu a marcat, a dat două pase de gol.

Astfel, înaintea ultimelor trei meciuri, România conduce în clasament, cu 9 puncte, urmată de Australia, cu 8 p, Belgia și Islanda, ambele cu 6 p.

Mâine este zi de pauză, duminică fiind programate confruntările Belgia – Australia (13.00), Serbia – Islanda (16.30) și România – Spania (20.00). Calculele sunt simple, dacă „tricolorii” câștigă cu ibericii, care sunt ultimii în ierarhie, cu doar 2 puncte, vor promova în divizia I, grupa B, al treilea eșalon al lumii. În funcție de celelalte rezultate, dacă Belgia va învinge Australia, iar Islanda nu va lua 3 puncte din meciul cu Serbia, ai noștri pot promova inclusiv dacă vor pierde cu Spania.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare