Sport

HANDBAL. Daria Bucur, savuroasă la Zalău: „Fetelor! Dau ele, dăm și noi!”

 

Handbalistele de la Corona Brașov și-au continuat parcursul perfect în Liga Națională, impunându-se – printr-un handbal de calitate și prin angajament – pe un teren foarte greu, cel de la Zalău, cu 28-25, într-un meci pe care l-au controlat în marea majoritate a timpului și au avut meritul de a gestiona foarte bine momentele ulterioare apropierii formației lui Gheorghe Tadici până la un gol diferență (21-20 în min. 45,m după o reușită a Danei Abed-Kader, principala marcatoare a Zalăului). După acel gol, au urmat nu mai puțin de 5 marcate de Corona (prin Daria Bucur, Eliza Buceschi, Georgiana Ciuciulete și Cristina Laslo – 2), astfel încât în minutul 54 tabela de scor indica 26-20 pentru Corona, suficient pentru un final fără emoții.

Câteva observații și amănunte de culoare:

* Defensiva Coronei este, în acest debut de campionat, net superioară celei pe care a arătat-o în ultimele sezoane, avându-le ca elemente de rezistență pe Daria Bucur (20 de ani), Bianca Bazaliu (22 de ani), Cristina Laslo (23 de ani) și Georgiana Ciuciulete (32 de ani). De remarcat, tot pe faza defensivă, și știința plasamentului și jocul la intercepție al Sorinei Târcă (20 de ani), ca și prestațiile portarilor Daciana Hosu (21 de ani, în mare creștere de formă) și Viktoriia Timoșenkova (35 de ani). De asemenea, Andreea Pătuleanu (27 de ani) se descurcă bine când este folosită. Iar Marilena Neagu își face, ca de obicei treaba, fără tam-tam, rămânând un model de jucătoare profesionistă.

Și, cum spunea o mare handbalistă, „atacul dă goluri, dar apărarea câștigă meciuri”. Iar cu această apărare, formată din românce și având o medie de vârstă foarte scăzută, Corona are a doua defensivă din Liga Națională, după SCM Rm. Vâlcea, formație la care aproape toate titularele sunt străine.

* Absolut savuros și relevant pentru determinarea cu care jucătoarele Brașovului au abordat partida de la Zalău a fost îndemnul Dariei Bucur la un time-out, cu referire la jocul agresiv practicat de formația lui Tadici: „Fetelor, dau ele, dăm și noi!”

* Cristina Laslo este un foarte mare câștig, cel puțin până când vom vedea la lucru și stranierele (la Zalău a debutat Pavicevic, OK ca prestație defensivă, că în atac nu a avut multe mingi). Perioada de la Buducnost a ajutat-o mult să crească în valoare, este o jucătoare completă, face foarte bine ambele faze ale jocului, este creativă, știe cu mingea, duce mult, își asumă cu dezinvoltură rolul de conducător și are momente de magie în joc.

* Dacă Sorina Târcă a confirmat cu brio din seconul trecut, Daria Bucur este un alt mare câștig al acestui sezon. Este un stâlp al defensivei, dar arată că devine și ea o jucătoare completă, cu un aport ofensiv consistent, fapt cu atât mai remarcabil cu cât evoluează pe un post în care handbalul feminin românesc reclamă un deficit, cel de inter dreapta. Dacă va da dovadă de aceeași seriozitate în pregătire și în evoluții, va fi titulară incontestabilă pe post nu doar la Corona, ci și la Națională, cel puțin în următorul deceniu și, alături de Sorina Târcă, unul dintre cele mai bune produse ale handbalului brașovean (chiar dacă este din Constanța, însă cei cinci ani petrecuți la Brașov au fost definitorii pentru cariera sa).

* Impresionantă, de asemenea, determinarea și exactitatea Sorinei Târcă. Accidentată destul de urât acum două etape, când i-a „fugit” genunchiul, scăpată pe contraatac find și împinsă de o adversară, Ardean -Elisei), a ținut să joace cu Zalăul, deși avusese întindere de ligamente și a apărut pe teren cu ditamai bandajul. A înscris 10 goluri în prima repriză, iar în cea de-a doua a mai fost menajată.

* Antrenorul zălăuancelor, Gheorghe Tadici, s-a dat iarăși în stambă, gesticulând teatral, vociferând permanent, certându-și cu agresivitate jucătoarele și cerând eliminare a unei jucătoare a Brașovului la aproape fiecare atac al echipei sale. Arbitrajul a fost, însă, mai bun decât ne-am fi așteptat de la cuplul Drăghici/ Drăguț, deși cei doi au dictat 6 eliminări de 2 minute împotriva Coronei și 9 lovituri de la 7 metri pentru Zalău.

* Antrenorul Coronei, Ion Crăciun, a avut o reacție dezlănțuită, ce poate deveni virală pe internet, la golul din minutul 53 al Coronei (prin care brașovencele s-au distanțat la 5 goluri), venit după o pătrundere marcă înregistrată a Cristinei Laslo. A fost una dintre foarte puținele dăți în care Ion Crăciun s-a manifestat astfel, fiind unul dintre cei mai puțin expansivi antrenori din Liga Națională.

* Enervantă obsesia comentatorului TVR de a pronunța „Bucevschi” în loc de „Buceschi”, în condițiile în care comentariul meciului a fost cu cel puțin două clase peste cel obișnuit al televiziunii publice la un meci de handbal feminin, în care comentatorii habar n-au de numele unor jucătoare și de prevederile regulamentului de joc.

După cinci etape, Corona Brașov are cinci victorii, golaveraj 141-110. Etapa viitoare va juca acasă, în 3 octombrie, cu Măgura Cisnădie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare