Sport

Hai la biatlon! Invitație și pentru copiii din județul Brașov / Arme electronice cu laser

Hai la biatlon!

Federația Română de Schi-Biatlon (FRSB), în parteneriat cu IBU (International Biathlon Union), a lansat programul național de selecție Hai la Biatlon! Prin intermediul acestuia, peste 500 de elevi din clasele 4-8 vor lua primul contact cu schiul și cu biatlonul și vor fi încurajați să se înscrie pe viitor în programe specializate de pregătire.

Hai la biatlon!

Selecția se desfășoară în perioada octombrie-decembrie 2023 în mai multe școli din Brașov, Moieciu, Râșnov, Harghita și Baia Sprie și are drept scop formarea unor grupuri de începători cu calități pentru sporturile pe zăpadă. Inițiativa va fi urmată de un curs de formare centralizată prin care copiii vor avea primul contact cu sportul de performanță. Scopul final constă în recrutarea a peste 100 de mici sportivi în cadrul bazelor de pregătire specializate de biatlon din țară.

Ulterior acestei tabere, copiii selectați, care dovedesc calități reale pentru sportul de performanță, vor fi înscriși, cu acordul părinților, în clase speciale cu program sportiv. În următoarea fază, vor fi legitimați la cluburile sportive școlare cele mai apropiate de domiciliul acestora.

„Timp de 10 zile, cât durează cursul de pregătire specific, copiii vor învăța să alunece pe role de schi, își vor îmbunătăți condiția fizică și vor învăța abilități motorii generale. În același timp, vor fi organizate competiții pentru mai multe categorii de vârstă. Ca parte a programului, pentru dezvoltarea spiritului de competiție și dorința de a câștiga, vom organiza un releu aplicativ, constituit astfel încât antrenorii să poată evalua mai precis calitățile sportive ale copiilor, și o cursă de schi fond în care copiii se vor întrece. Vom îmbina antrenamentele cu vizite la unele situri istorice din zona Bran/Râșnov, astfel încât tabăra de pregătire să rămână memorabilă. În ultima zi a taberei de pregătire, vom organiza Ziua Porților Deschise, ocazie cu care părinții pot veni la locul de desfășurare pentru a-și vedea copiii în acțiune”, a declarat Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon.

Hai la biatlon!

Ca parte a acestui proiect, IBU a livrat deja seturi complete de arme electronice cu laser către 22 de federații sportive, care au depus proiecte în acest sens.

Federația Română de Schi-Biatlon a primit zece astfel de arme electronice cu laser, care au fost testate săptămâna aceasta, în premieră, de 128 de copii din clasele 4-8 ale școlilor generale din județul Harghita.

Următoarele etape de selecție vor avea loc la Brașov, Moieciu, Râșnov, Vatra Dornei și Baia Sprie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare