Sport

Guus Hiddink va antrena naționala U-21 a Chinei

 

Celebrul antrenor olandez Guus Hiddink este foarte aproape să devină selecționerul echipei olimpice a Chinei, țara care încearcă să devină o forță în fotbalul mondial, scrie site-ul worldfootball.net. Presa chineză anunță că olandezul va fi numit selecționer al echipei olimpice a Chinei, cu misiunea să o califice la Jocurile de la Tokyo din 2020.
„Deși Federația Chineză de Fotbal nu a făcut încă anunțul oficial, celebrul antrenor Hiddink a început să-și între în rolul de antrenor principal”, a scris agenția Xinhua. Aceasta a adăugat că Hiddink, care are 71 de ani, a urmărit marți din tribune meciul în care naționala Under-21 a Chinei a învins-o acasă cu 1-0 pe cea a Myanmarului. Potrivit presei chineze, olandezul va avea un salariu anual net de aproape 4 milioane de euro. Prima reprezentativă a Chinei este și ea antrenată de un veteran celebru, italianul Marcello Lippi, în vârstă de 70 de ani. La fel ca Lippi, Hiddink are o experiență uriașă la nivel de echipe de club și naționale. Câștigător al Cupei Campionilor europeni în 1988 cu PSV Eindhoven, selecționer al Olandei sau al Rusiei, el a mai antrenat echipe ca Real Madrid, Valencia sau Chelsea. Hiddink este cunoscut poate mai ales pentru faptul că a dus naționala Coreei de Sud în semifinalele Cupei Mondiale 2002.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button