Grupul de motivare de la Grand Fitness te invită la întâlnirea cu tema: Ghid practic pentru dimensionarea porţiilor alimentare
În cadrul centrului Grand Fitness a fost creat primul grup de motivare pe subiectele de interes: nutriţie și fitness.
Lunar, specialiștii de la Grand Fitness le propun întâlniri tuturor celor care sunt interesați de un stil de viață sănătos și care doresc să facă parte dintr-un grup cu obiective comune pe parte de lifestyle.
Joi, 21 iulie, la ora 19.00, alătură-te grupului de motivare și participă la un seminar cu echipa de nutriție Grand Fitness: Mirela Vlad și Nona Trif.
Tema: Ghid practic pentru dimensionarea porţiilor alimentare.
De-a lungul ultimilor 30 de ani, mărimea porțiilor, în special în produsele alimentare ambalate, a crescut dramatic. Cultura „supersizing” a denaturat punctul nostru de vedere despre cât de mult este de ajuns. Vestea bună e că răspunsul este în mâinile noastre, literalmente.
Digestia, absorția, transportul sunt unele dintre cele mai importante funcții fiziologice care se desfășoară la nivelul sistemului gastrointestinal. Acesta procesează alimentele ingerate, aducându-le la forme moleculare care pot fi transformate, ca și sărurile și apa, din mediul extern, în mediul intern: sânge, limfă, celule. Când digestia se desfășoară corect, inteligența nutrițională, informația alimentului, hrănește întreaga fiziologie.
Omul modern vine astazi în contact cu peste 40 mii de „toxine” diverse (metale grele, reziduuri de pesticide, îngrășăminte chimice, antibiotice, hormoni, organisme modificate genetic, materiale plastice, aditivi alimentari) pe lângă cele generate metabolic în organism. Astfel, sistemul digestiv, ficatul, rinichii, sistemul imunitar sunt suprasolicitate și de multe ori depășite, sfârșind prin intoxicație generală, blocarea enzimelor și boală.
Stilul de viață sedentar, consumul de alimente înalt industrializate (fast-food, junk-food), nerespectarea programului de masă și a obiceiurilor sănătoase de a mânca sfârșesc inevitabil în scurtarea vieții și scăderea calității ei.
Alimentele moderne și cantitatea mâncată din ele sunt atât de diferite informațional și compozițional în comparație cu alimentele naturale integrale încât nu mai pot fi recunoscute și prelucrate corect de corpul nostru. Enzimele noastre digestive „nu știu” să prelucreze astfel de alimente, care nu au fost consumate ancestral. Între hrana naturală și genonul uman s-au stabilit într-un timp de sute de mii de ani relații de compatibilitate. Astăzi, genomul uman nu este adaptat noilor alimente industrializate, rafinate, dezechilibrate nutrițional, din moment ce acesta nu s-a modificat în ultimii cca 40 de mii de ani.
Concluzia este că specia umană nu este adaptată genetic noii hrane și cantităților din noua hrana industrială.
Studiile au arătat că, cu cât sunt mai mari porțiile, cu atât mai mult suntem stimulaţi să mâncăm. Cu ajutorul specialiștilor de la Grand Fitness, facem ca această luptă să fie mai eficientă și nu numai.
În plus, ne setăm targeturi pentru următoarele întâlniri și vom lansa noi provocări. De asemenea, va exista o secţiune de întrebări și răspunsuri, pentru a veni în întâmpinarea participanților cu suportul specialiștilor. Pe scurt, descoperim împreună motivația din spatele unui stil de viaţă sănătos.
Accesul este gratuit. Locurile sunt limitate. Îți poți face rezervare la tel.: 0756.161500 sau 0268.545868.
Grand Fitness / Regulile noastre, rezultatele tale!
Bd. 13 Decembrie nr. 96 (Clădirea Teo Center)
www.grand-fitness.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.