Sport

Gabi Tamaş a venit SCHIMBAT la echipa naţională!!! Cu cine a ţinut braşoveanul în copilărie?!…

 

Fundaşului central braşovean îi prieşte la echipa israeliană Hapoel Haifa (momentan, locul 12, din 14, cu 5 puncte acumulate după 6 etape în prima ligă), unde este om de bază.

Evoluţiile constante bune ale lui Gabi Tamaş din sezonul trecut, în special, l-au determinat pe selecţionerul Cosmin Contra să-l cheme la prima reprezentativă pentru meciurile cu Lituania şi Serbia din Liga Naţiunilor.

La reunire, Tamaş a venit total schimbat faţă de perioada în care evolua la FCSB, de pildă, când le întorcea spatele jurnaliştilor, răspunzând politicos şi surâzător tuturor întrebărilor adresate.

„Nu ştiu dacă mă aşteptam să mai fiu convocat (are 65 de selecţii sub tricolor şi 3 goluri marcate). Dar prin prisma faptului că avem accidentări, iată că sunt din nou aici. Eu am crezut că sunt în atenţia oricărui antrenor de la echipa naţională şi asta mi se pare normal – ca toţi jucătorii români să fie în atenţia selecţionerului. Mă bucur că am găsit acest staff, am jucat cu toţi dintre ei. Mă bucur mult pentru ei şi cred că în câţiva ani o să fiu şi eu ca ei! Contra e «Mister», iar eu sunt jucător… Trebuie să ascultăm de el, pentru că a jucat la echipe mari. Nimeni nu e perfect şi trebuie să înveţe din ce spune antrenorul. Avem amintiri frumoase împreună, chiar foarte frumoase. Nu vreau să supăr pe cineva, dar ce am găsit aici s-a schimbat în bine. Nu numai ca şi colegi sau staff, ci tot ce am găsit aici”, a declarat Gabi Tamaş pentru Telekom Sport.

El a relatat că ar dori să mai prindă un turneu final de Campionat European – a mai jucat la Euro 2008 – pentru a-şi încheia cariera sportivă frumos.

Conform sursei citate, Gabi Tamaş a mărturisit că a ţinut cu Steaua în copilărie, ca şi fratele său, întrucât tata era… dinamovist, fiind poliţist (înainte de a ieşi la pensie, fostul biatlonist Iosif Tamaş – component al lotului României – a fost şef al Poliţiei din Poiana Braşov).

În cariera sa, aşa cum se ştie, Tamaş a evoluat şi la Dinamo, şi la Steaua (FCSB), declarând cu sinceritate: „M-am simţit la Dinamo mai bine ca la Steaua, pentru că erau alte vremuri. Nu vreau să supăr pe nimeni şi dacă supăr nu mă interesează… Aveam un lot la Dinamo cu Kiriţă, cu Bolohan, Bărcăuan, Stoican, Burcă, Vlad Munteanu…”.

Despre partidele cu Lituania şi Serbia, fotbalistul braşovean a subliniat, printre altele, pentru Telekom Sport: „Nici un meci nu e uşor. Serbia este o echipa mai bună, mult mai bună decat cea a Lituaniei, dar trebuie să tratăm la fel ambele meciuri, ţinând cont şi de faptul că la Vilnius se joacă pe sintetic”.

Altfel, în afara accidentării lui Constantin Budescu, mijlocaşul lui Al-Shabab Ryadh neputând fi folosit în această „dublă”, Cosmin Contra a aflat cu îngrijorare că şi Cristian Săpunaru a sosit cu probleme de ordin medical la reunire, fundaşul lui Kayserispor fiind lovit în ultima etapă disputată în campionatul Turciei.

CITEŞTE ŞI: ALEŞII lui Contra pentru meciurile cu Lituania şi Serbia!!!…

Tamaş, PREFERAT de selecţioner pentru că…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button