Sport

EXCLUSIV MyTEX – FC Braşov, pe marginea prăpastiei. O nouă datorie uriasă pentru clubul creat de Allen Coliban

EXCLUSIV MyTEX – FC Braşov, pe marginea prăpastiei. New FC Braşov, clubul creat din ambiţia primarului Allen Coliban o poate lua pe drumul pe care a mers şi Old FC Braşov. În Liga 2, fără venituri importante şi trăind în special din banii publici, FC Braşov s-a trezit peste noapte cu o nouă datorie uriaşă. 200.000 de euro, o sumă importantă dacă ţinem cont că echipa nu joacă în prima ligă şi nu are venituri din drepturi TV, iar sponsorii nu prea se înghesuie. Cum la mijloc sunt bani publici, situaţia este una foarte complicată şi rămâne de văzut dacă va putea fi gestionată, sau aceasta va aduce finalul unei echipe care în scurtul timp petrtecut de la înfiinţare a acumulat deja alte multe datorii.

Concret. Din informaţiile noastre, patru jucători care au evoluat la vechea echipă, intrată în faliment şi a cărei continuatoare s-a autoproclamat gruparea creată de Allen Coliban, solicită să le fie plătite datoriile.

EXCLUSIV MyTEX – FC Braşov, pe marginea prăpastiei. Astfel, Bruno Madeira, Ricardo Machado, Serginho şi Diogo Santos au notificat Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte. Ei au cerut să primească sumele datorate de FC Braşov. Bruno Madeira solicită 35.000 de euro plus dobânda anuală. Machado are de primit 17.000 de euro plus dobânda anuală. Serginho trebuie să încaseze 36.000 de euro plus dobândă, iar Diogo Santos solicită 56.500 de euro plus dobândă.

EXCLUSIV MyTEX – FC Braşov, pe marginea prăpastiei. Rapid a plătit

Pe speţe similare, Rapid Bucureşti a fost obligată să plătească datoriile vechii societăți. A fost cazul Julio Cesar. Rapid a contestat decizia, însă fără succes, astfel că a fost obligată să plătească datorii de 600.000 de euro avute de fosta societate către Julio Cesar, pentru a avea dreptul de a legitima noii jucători. Apoi, Rapid a primit interdicție de a face transferuri pentru o datorie la fostul jucător Daniel Pollo Barion Paulista, 800.000 de euro, după cum a anunţat Digi Sport.

Astfel, cum atuala grupare pretinde că este FC Braşov, va trebui, în scurt timp să achite datorii de 144.500 de euro. Plus dobânzi, care se ridică la aproximativ 50.000 de euro. Cei patru portughezi solicită să primească sumele restante până pe 15 ianuarie 2023. Dacă nu, se vor adresa FIFA în prima instanţă, iar ulterior catre TAS.

„Sunt bani munciți de mine și e dreptul meu să îi cer”

„Sunt bani munciți de mine și e dreptul meu să îi cer. Nu am fost plătit de FC Braşov și este o datorie rămasă, chiar dacă clubul a intrat în faliment. Am văzut ca la Rapid s-a putut recupera o astfel de datorie și am decis să încerc. Am discutat cu un avocat și am început demersurile”, a declarat pentru www.mytex.ro Bruno Madeira, care a adăugat: „Eu m-am lăsat de fotbal după ce am avut o accidentare gravă. Acum lucrez în Portugalia. Vând cafea. Îmi e tare dor de România, de Brașov în special. Abia aștept sa vin într-o vacanta acolo”.

FOTO 1: Primarul Allen Coliban la conferinţa de presă în care a anunţat înfiinţarea New FC Braşov

FOTO 2: Bruno Madeira şi Ricardo Machado pe vremea când evoluau la FC Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] către mai mulți stranieri ai falimentarului club patronat de Ioan Neculaie – DETALII, AICI și […]

1 an în urmă

[…] Altfel, probabil că managerul general are cunoștință de problemele cronice de la FC Brașov… DETALII, AICI și AICI. […]

1 an în urmă

[…] a anunţat în exclusivitate la finalul anului trecut că fotbaliştii Bruno Madeira, Ricardo Machado, Serginho, Diogo Santos, Adnan Aganovic şi Mislav Leko au notificat Asociația Club Sportiv Fotbal Club Brașov – […]

Back to top button