Sport

Eva Tofalvi, DIAGNOSTICATĂ cu prolaps de valvă mitrală

Biatlonista a fost depistată pozitiv cu Meldonium după ce a urmat un tratament cu Mildronat

 

Uniunea Internaţională de Biatlon (IBU) a anunţat că Eva Tofalvi a fost depistată pozitiv cu meldonium, substanţă introdusă, începând cu luna ianuarie, pe lista celor interzise. Biatlonista noastră a fost testată în afara Campionatelor Mondiale de la Oslo, din martie. Cazul a fost trimis Comisiei Antidoping pentru a lua o decizie. 

„Am fost testată pe 8 martie şi am ieșit pozitiv la meldonium. În septembrie 2015 am avut probleme de sănătate, fiind pozitiv la Epstein Barr virus, care știți că la sportivi este destul de grav. Aveam palpitații la inimă şi pentru că mă simțeam foarte rău am mers la cardiolog. Am fost diagnosticată cu anemie, prolaps de valvă mitrală grad 1-2. Am renunțat la antrenamente, 45 de zile de pauză totală. În octombrie am reînceput antrenamentele și am făcut tratament cu Mildronat. Atrag atenția că eu am luat înainte ca acest medicament să fie pe lista WADA. Nu am luat niciodată după 1 ianuarie 2016, când substanța a fost pusă pe listă!”, ne-a povestit biatlonista de la Miercurea Ciuc.

Eva Tofalvi, care a renunţat la analiza eşantionului B, va fi suspendată până la o decizie finală a Comisie Antidoping.

„În 19 ani de Cupa Mondială IBU, niciodată nu am folosit substanțe interzise, am concurat prin forţe proprii, cinstită. Nu mă simt vinovată, pentru că știu când am luat ultima dată, trebuie să se vadă și în cantitatea care s-a găsit în urină. Perioada de eliminare nu este clară nici până în ziua de azi. Sunt foarte dezamăgită pentru că vestea a venit tocmai când eu am renunțat la o carieră frumoasă în sport!”, a adăugat Tofalvi.

Citeşte şi: Al doilea caz de dopaj în sportul românesc


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare