Sport

EURO U21. Un vis s-a spulberat, o generație s-a născut pentru viitorul fotbalului românesc

 

Puștii minunați ai României au ratat calificarea în finala Campionatului European U21, după ce au pierdut, 2-4, cu Germania în semifinale, dar părăsesc cu fruntea sus un turneu final în care au jucat entuziasmant și în care au fost la 45 de minute de finală și după care au dus România din nou la Jocurile Olimpice. 

„Tricolorii” au ajuns în semifinale, după meciuri fantastice cu Croația și Anglia, apoi au dominat Germania în prima repriză a penultimului act. Ai noștri au reușit în primele 45 de minute să subordoneze Germania, din care au făcut o echipă oarecare.

Nemții au deschis totuși scorul, pe contraatac, Man a preferat o preluare în locul unui șut de la 18 metri, arbitrul israelian Orel Grinfeld nu a dat fault la Băluță, Amiri a plecat spre poarta noastră și a finalizat din marginea careului. Puștii noștri nu au căzut și din acel moment au jucat un fotbal entuziasmant. Ianis Hagi a fost faultat evident în careu, israelianul de la centru se gândea la altceva, dar noroc cu inventarea VAR-ului, care a făcut dreptate și Pușcaș a egalat din penalty. Presiunea la poarta nemților a continuat, iar pe teren era o singură echipă. Ianis a mai inventat o pasă în diagoanală pentru Ivan, care a preluat, a centrat ideal, Pușcaș s-a înălțat peste toată apărarea adversa și a trimis în plasă. Gol de PlayStation lucrat de echipa noastră, care a trecut în avantaj. Imediat, tot Pușcaș a reluat perfect cu capul, dar de această dată portarul Nübel a avut o intervenția miraculoasă, un reflex incredibil. A fost momentul care putea decide meciul în favoarea echipei noastre. Din păcate, în partea a doua, ai noștri au căzut fizic, dar au continuat să lupte. Imediat după pauză, Ianis Hagi și-a tras de tricou un adversar în marginea careului, iar israelianul a dictat penalty. Ionuț Radu a atins mingea șutată de Waldschmidt, dar nu a putut să o oprească din drumul spre plasă. Același Waldschmidt a ratat incredibil din centrul careului, Nmecha a tras și el în peluză, dar finalul a fost unul trist pentru băieții în galben. În minutul 90, Waldschmidt a făcut 3-2, cu noroc, dintr-o lovitură liberă și a spulberat visul acestor copii care ar fi meritat să joace o finală. În prelungiri, Pașcanu l-a faultat pe Nmecha în marginea careului, a fost eliminat, iar Amiri a stabilit scorul final din lovitura liberă dictată.

Ai noștri au fost aproape de o finală de Campionat European, însă performanța realizată de ei este una remarcabilă, iar România se poate gândi din nou că poate avea viitor în fotbal.

FOTO: uefa.com 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare