Sport

EURO U21. Reacții după semifinala cu Germania

 

 România a părăsit Euro U21 după ce a pierdut cu Germania în semifinale, 2-4 (detalii aici:EURO U21. Un vis s-a spulberat, o generație s-a născut pentru viitorul fotbalului românesc).

După meci, ai noștri au plâns, însă ceea ce au reușit este cu adevărat incredibil, iar viitorul fotbalului românes pare pe mâini bune.

„Am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost la stadion, antrenorilor, colegilor mei. Probabil, Germania a fost mai bună în ultimele minute ale meciului. Trebuie să fim mândri că am jucat acasă și am făcut mândri milioane de români. Cred că toată lumea și-a făcut treaba. Toți am dat ce am avut mai bun. Îmi vine să plâng de fericire, pentru că de tristețe nu am de ce. S-a scris istoria până aici. Avem fotbal și de acum încolo vom arăta și mai mult și vom demonstra lumii că România are calitate”, a declarat George Pușcaș la TVR.

„Suntem puţin supăraţi dar trebuie să trecem peste asta, contează că am revenit şi am făcut o figură frumoasă. Am făcut o repriză foarte bună, am văzut că toată lumea m-a criticat că de ce joc titular şi am dat tot ce am avut mai bun în mine. Sunt bucuros pentru asta că suntem între cele mai bune patru echipe din Europa”, a spus Andrei Ivan, în timp ce Cristi Manea a punctat: „Suntem foarte supăraţi, puteam să obţinem mai mult, am dat totul pe teren. Eu cred că faultul lui Ianis a fost în afara careului. Îmi voi aminti cu mare plăcere de acest turneu final, nimeni nu ne dădea nici o şansă să ajungem în semifinale, dar am un gol în stomac pentru că puteam să ajungem în finală. Eu nu-s adeptul să găsesc scuze, că a fost cald, că au avut o zi în plus de recuperare. Trebuia să câştigăm meciul, s-a simţit oboseala mai ales la mine că am jucat toate minutele, eu sunt mândru şi am puterea să privesc colegii în ochi şi antrenorul”.

„Vreau să felicit o ţară întreagă pentru că a fost alături de noi. Fizic cred că am stat la fel, de oboseală nu ştiu ce să zic, pentru că şi ei au jucat din trei în trei zile. Avem încă 15 ani de carieră în faţă. Puteam să jucăm o finală, dar lucrul pozitiv este că avem foame de turnee finale, de rezultate, de trofee. A fost ceva unic să câştigi cea mai grea grupă de la Euro. Le-am ţinut piept celor mai bune echipe din Europa, le-am dominat, am jucat fotbal ofensiv. Aceste două săptămâni au fost unice. Le mulţumim suporterilor şi sperăm să fie lângă noi în continuare. Pot doar să le promit că avem foame de rezultate, de trofee”, a menționat Ianis Hagi.

„Cred că atât s-a putut. Cu toate astea, cred că am realizat ceva extraordinar. Am ajuns în semifinalele unui Campionat European, ceea ce înseamnă enorm pentru ţara noastră. Îmi doresc ca oamenii să ne susţină în continuare. Ne dorim ca aceasta să fie doar un început. De aceea trebuie să ne menţinem încrederea. Ne aşteaptă cariere lungi în faţă. Sper să facem cât mai multe rezultate bune pentru România. Atât s-a putut, se pare că ei au fost mai buni. Cu toţii ne simţim împliniţi şi mândri pentru că am dat tot ce am avut mai bun pe teren. Mirel Rădoi este mândru de ceea ce am realizat aici”, a spus Tudor Băluţă, după eşecul cu Germania, la microfonul FRF TV.

„Nu am regrete, eu cred că meciul s-a decis simplu, cu două momente decisive. Spre finalul primei reprize, când portarul a salvat acel cap al lui Puşcaş, puteam intra cu 3-1 şi ar fi fost mult mai uşor de gestionat repriza a doua. Şi acel moment nefericit de la penalty. Dacă nu ar fi intervenit acel moment, jocul ar fi decurs aşa cum am plănuit. Rămân cu amintirea că am antrenat una dintre primele patru echipe din Europa, am strâns zeci de mii de oameni la stadion, milioane în faţa televizoarelor. Am văzut că din punct de vedere fizic trebuie să ne ridicăm la nivelul celor din străninătate. Trebuie să ne facă mândri această performanţă şi mergem la Jocurile Olimpice. Cred că după această poveste ar trebui să învăţăm ce am învăţat şi acum 20 de ani. Nu ni se va da absolut nimic gratis, va trebuie să câştigăm respectul celor din străinătate pentru a obţine ceva”, a spus selecționerul Mirel Rădoi.

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare