Sport

EURO 2018 HANDBAL FEMININ. România și Olanda luptă pentru „bronz”

 

România și Olanda se vor duela, de la ora 15.00, la Paris, în finala mică a Campionatului European de handbal feminin.

Cele două au fost adversare și în grupa I principală, batavele impunându-se cu 29-24.

Ambele au pierdut clar în semifinale. România a cedat, 22-28, în fața Rusiei, în timp ce Olanda a fost învinsă de Franța, 27-21.

„Recunosc că în partea a doua Rusia a fost mai bună și într-un anumit mod acest lucru ne îndulcește suferința. Trebuie să înțelegem că fără Cristina opțiunile noastre trec prin compartimentul defensiv și în semifinale nu am reușit să facem o treabă bună, trebuie să recuperăm acest aspect al jocului nostru dacă vrem să câștigăm bronzul. Meciul cu Olanda va fi mult mai greu. Eu cred că aveam o opțiune mai clară în partida din semifinale, dar Rusia a fost mai bună în repriza a doua, nu am reușit să învingem. Fizic, e o echipă foarte puternică, au jucat un pic mai târziu decât noi, vom vedea cum le-a afectat la nivel mental înfrângerea în fața Franței. Aveau șanse să ajungă în finală, au făcut un campionat foarte bun. Va fi o partidă complicată, ne-au învins destul de ușor în Main Round. Și atunci am reușit să facem o primă repriză bună, ne-am ținut după ele, să vedem dacă am învățat ceva din acel meci”, a declarat selecționerul Ambros Martin conform gsp.ro.

De partea cealaltă, Helle Thomsen, tehnicianul reprezentativei Olandei, a punctat: „România este o echipă bună. A jucat o repriză foarte bine în semifinala cu Rusia, va fi un meci greu. Ambele echipe au avut un program încărcat, cu meciuri dure, am avut și în semifinale dueluri tari, dar cred că va ieși un meci bun. România are jucătoare bune care evoluează la cluburi din afară sau în campionatul intern și o formează o echipă puternică. Cristina Neagu este probabil cea mai bună jucătoare din lume, dar în semifinale alte fete din echipa României au făcut pasul în față. Nu reușiseră până acum pentru că Neagu este o jucătoare mare și jocul e făcut în jurul ei”.

Meciul va avea o miză importantă și pentru Eliza Buceschi. Jucătoarea Coronei Brașov are nevoie de opt goluri pentru a deveni cea mai bună marcatoare a turneului final din Franța. 

FOTO: fra2018.ehf-euro.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare