Sport

EURO 2016. Reacţii după victoria în faţa Ungariei… „Calificarea României în semifinale este în mâinile ei”!!!

 

Astfel a menţionat site-ul oficial al Campionatului European de handbal feminin din Suedia, după ce aseară, în ultimul meci al grupei principale 2, la Helsingborg, Norvegia a învins Danemarca, scor 22-20.

„Secretul” reprezentativei României stă în forma de senzaţie a căpitanului Cristina Neagu, autoare a 33 de goluri la această competiţie până în prezent, şi a „forţei de monolit a lotului”, aşa cum a relatat Denisa Dedu, portarul „tricolorelor” şi al Coronei Braşov.

„Cu Ungaria a fost, într-adevăr, un meci greu, dar fiecare duel de la Euro este greu şi suntem fericite că am învins”, a relatat Maria Zamfirescu pentru sursa citată, care a subliniat că rivalitatea dintre România şi Ungaria la handbal feminin datează de la Mondialul din 1962.

Aceasta este cea mai categorică victorie din istorie a „tricolorelor” în faţa vecinelor vestice.

Braşoveanca Paula Ungureanu, celălalt goalkeeper al echipei noastre naţionale, a comentat după succesul magistral obţinut în faţa Ungariei: „Fetele au fost fenomenale, au practicat un joc fantastic în apărare”. Folosită în repriza secundă, Ungureanu şi-a arătat, încă o dată, experienţa şi clasa.

Martin Ambros, selecţionerul României, nu era prea entuziasmat după acest succes, comentându-i jurnalistului braşovean Marius Huţu, de la Pro Sport: „Voi avea aceeaşi viaţă… Am ştiut că voi fi într-o astfel de situaţie când am acceptat postul la reprezentativa României. Sunt satisfăcut în Ungaria, iubesc totul acolo, îmi iubesc jucătoarele. Am fost de asemenea la Naţionala Ungariei, iar pentru mine fericirea după această victorie nu este întreagă. Lumea poate să creadă ce vrea, eu o voi respecta”.

Se ştie, spaniolul Martin Ambros antrenează formaţia maghiară Györ, care a pierdut finala ultimei ediţii a Ligii Campionilor în faţa grupării CSM Bucureşti, pregătită la acea vreme de danezul Kim Rasmussen, actualul selecţioner al Ungariei.

 

Iată şi clasamentul la zi în grupa principală 2:

1. Norvegia           3        3        0        1        68-62 – 6 p

2. România           3        2        0        1        72-61 – 4 p

3. Danemarca       3        2        0        1        76-70 – 4 p

4. Cehia                3        1        0        2        80-81 – 2 p

5. Rusia                3        1        0        2        64-69 – 2 p

6. Ungaria             3        0        0        3        62-79 – 0 p

În primul meci al zilei de ieri, Rusia a învins Cehia cu 26-24.

CITEŞTE ŞI: EURO 2016. MĂCEL. Cu Cristina Neagu în zi de grație, România a zdrobit Ungaria

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button