Sport

Ei vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Ce obiective vor avea sportivii noștri în Coreea de Sud?

 

Ediția 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în perioada 9-25 februarie, în Coreea de Sud, la PyeongChang.

Dintre cele 15 discipline la care se va concura, România va fi reprezentată la șapte, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon, sanie, bob și skeleton. Lipsesc sportivii de la patinaj, însă la degringolada în care este această federație de vreo doi ani, acest aspect nu reprezintă o surpriză.

Astfel, printre participanți, vor fi 25 de sportivi „tricolori”, care vor încerca să îndeplinească obiectivul impus, cel puțin o clasare în top 10.

Lotul României pentru PyeongChang 2018

Schi alpin: Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre masculin), Alexandru Barbu (slalom și slalom uriaș masculin), Ania Monica Caill (slalom uriaș, Super G, coborâre feminin);

Schi fond: Alin Cioancă, Paul Pepene, Timea Lörincz;

Sărituri cu schiurile: Dana Vasilica Haralambie (foto);

Biatlon: Cornel Puchianu, Remus Faur, George Buta, Gheorghe Pop, Petrică Ungureanu; Eva Tofalvi;

Sanie: Raluca Strămăturaru (simpu feminin), Valentin Crețu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Ștefan Mușei (dublu masculin);

Bob: Mihai Tentea și Ciprian Daroczi (bob 2); Dorin Grigore, Florin Crăciun, Levente Bartha, Paul Muntean (bob 4);

Skeleton: Dorin Velicu.

„Așteptăm o clasare în top 10. Cele mai mari speranțe le avem de la Paul Pepene, Dana Haralambie și de la ștafeta de schi fond sprint, Paul Pepene – Alin Cioancă. În rest, mergem să ne luptăm, să ne depășim cele mai bune rezultate de până acum. Cu siguranță, clasările în top 10 vor fi premiate. În ceea ce privește clasarea în ierarhia pe națiuni, este greu să dau o estimare unde ne vom situa”, a declarat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Același obiectiv l-a anunțat și secretarul general al Federației Române de Bob Sanie, Florian Țicu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare