Sport

Dumitru Dragomir și FC Brașov – amintiri din epoca ceaușistă / Ce a spus despre folcloriste și jocuri de noroc

Dumitru Dragomir și FC Brașov – amintiri din epoca ceaușistă.

Chestionat de jurnalistul Horia Ivanovici la Fanatik Superliga dacă a apelat vreodată la folcloriste pentru a beneficia de rezultate… corecte în perioada în care era președinte de club, Dumitru Dragomir a negat categoric acest lucru.

Cel poreclit „Corleone” a fost șef la FC Brașov în perioada comunistă, înainte de a fi avansat la Victoria București, clubul Miliției. Atunci, în locul său la gruparea „stegară” a sosit Romeo Pașcu, de la FC Bihor.

Dumitru Dragomir și FC Brașov – amintiri din epoca ceaușistă

„Ma jur, jur că nu făceam (cu folcloriste – n.r.). Domne jur, nu am avut nici la Victoria, unde puteam să fac asta. Nu am avut curaj. Era o problemă de moralitate. La Scornicești puteai să faci asta? Nu. Era familia lui Ceaușescu, unu Rațiu care a făcut carieră. Era șef de securitate. Un om de o deșteptăciune maximă, scriitor, nu puteai să calci alături. După am fost la Brașov, la Brașov am avut doi primi secretari, dintre care unul din ei Radu. Eu la Brașov nu am jucat odată un joc de noroc, o partidă de table. Sau un poker, odată nu am jucat, eu care jucam, cât am stat la Brașov, eu care eram jucător de jocuri de noroc, de frică. Erau fiare, ascultă ce îți zic, când  veneam la Victoria, băi băiatule. De partid le era frică la toți, nu mișca unul. De partid le era frică, pentru că partidul conducea la acea vreme și serviciile, deci conducea și securitatea. Astăzi, serviciile conduc partidele. Și cam peste tot în lume se întâmplă așa“, a declarat Dumitru Dragomir.

„Corleone” a mai precizat pentru sursa citată: „Aveam rezultate, luasem Cupa României cu Vâlcea, promovasem cu Vâlcea, promovasem Brașovul“.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Brai
4 luni în urmă

L-am cunoscut când era președinte la Brașov, mi-a dat un abonament de intrare la meci! Băiat fain Mitică Dragomir.

3 luni în urmă

[…] Klaus Iohannis va părăsi Cotroceniul la finele acestui an, Dumitru Dragomir a fost chestionat la România TV cu privire la viitorul președinte al țării noastre, precizând: […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare