Sport

Două academii din BRAȘOV, în topul Federației Române de Fotbal

 

Federația Română de Fotbal a publicat clasificarea în baza standardelor de calitate a academiilor de fotbal pentru copii și juniori din România, două cluburi din Brașov fiind înte primele 15 din țară.

107 cluburi din 108 participante în competițiile de juniori FRF au depus cereri de clasificare, conform FRF.

Cu 67,70 puncte, Colțea Brașov a ocupat poziția a șaptea în acest top național, în timp ce Kids Tâmpa Brașov s-a clasat pe 14, cu 61,90 puncte.

Strategie și filozofie – 10,6%, echipe și jucători – 12,1%, staff tehnic – 19,4%, staff suport – 6,8%, antrenamente și meciuri – 9,7%, infrastructură și facilități – 20,8% și rezultate – 20,6% au fost cele șapte domenii care au punctat și ponderea lor în stabilirea punctajului final.

Pe prima poziție s-a clasat FC Viitorul – 91,50 puncte, podiumul fiind completat de Universitatea Craiova – 77,10 puncte și Dinamo – 74,50 puncte. FCSB – 71,70 puncte și CS Sport Team – 70,40 puncte au mai fost în fața celor de la Colțea Brașov.

„Sunt bucuros pentru că munca noastră continuă a fost recunoscută la cel mai înalt nivel. Este rezultatul efortului depus de o echipă întreagă și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit în ultimul sezon la dezvoltarea proiectului CS Colțea 1920/Celta Brașov. Vreau să mulțumesc și partenerilor care au fost alături de noi într-o formă sau alta. Acest loc 7 ne va motiva să devenim și mai buni cu fiecare zi. Suntem rescunoscuți de Federația Română de Fotbal ca cea mai bună academie de fotbal din județul Brașov și ne propunem să sprijim cu tot ce putem dezvoltarea fotbalului juvenilor pe plan local”, a declarat Ciprian Jurubescu, președintele CS Colțea 1920/Celta Brașov.

La rându-i, Nicu Văduva, unul din conducătorii de la ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, a relatat: „Avem un proiect construit 90% din copii crescuți în spiritul clubului. Dacă am fi fost afiliați acum 3 ani, probabil eram în top 5. Dar e bine și așa, arătăm că fotbalul are viitor în Brașov!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare