Sport

DOLIU ÎN SPORTUL BRAȘOVEAN. Tatăl lui Gabi Tamaș, o carieră împlinită

 

Iosif Tamaș, care s-a stins din viață aseară (vezi: Brașoveanul Gabi Tamaș, VESTE CUTREMURĂTOARE), a fost un biatlonist de mare valoare în anii ’70-’80.

Multiplu campion național dintr-o generație în care lider a fost Gheorghe Gârniță, vicecampion mondial la Minsk, în 1974 – rezultat istoric, Iosif Tamaș a fost antrenat la CS Dinamo de Ștefan Stăiculescu și György Wilmos. Printre alții, el a fost coleg cu Vladimir Todașcă și Francisc Forika, dar și cu regretatul Gheorghe Pelin, fost profesor la CSS Brașovia și CSS Dinamo Râșnov.

După ce și-a încheiat activitatea competițională, Iosif Tamaș s-a angajat în Ministerul de Interne, fiind înainte de pensionare comandant al Poliției din Poiana Brașov.

Mare pasionat al „sportului rege”, Iosif Tamaș a fost cel care a insistat ca Gabi, fiul său, să practice fotbalul de performanță. El a insistat ca actualul fundaș central al Astrei Giurgiu să treacă, de la FC Tractorul Brașov, la Dinamo București, clubul său de suflet.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button