Sport

Doliu în sportul brașovean. A murit legendarul antrenor Tănase Tănase

Doliu în sportul brașovean. Legendarul antrenor Tănase Tănase, în vârstă de 98 de ani, s-a dus la Ceruri.

Tănase „Tică” Tănase, antrenor emerit, s-a născut în 28 mai 1925, la Ploiești. De-a lungul carierei sale de antrenor, a condus de pe banca tehnică 2.398 de partide oficiale. Dintre acestea, 205 au fost meciuri inter-țări. În mai multe rânduri, el a fost și selecționerul Naționalelor de juniori sau seniori ale României. În cupele europene intercluburi și-a condus formațiile în 239 de meciuri. A ajuns de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București și o dată în semifinalele aceleiași competiții, dar la feminin, cu Rapid București. Pe plan intern a cucerit de cinci ori titlul național cu Steaua, în perioada 1967-1971.

Doliu în sportul brașovean

Doliu în sportul brașovean. La Brașov s-a mutat în anul 1948, unde avea să înceapă ca jucător de fotbal. Mai apoi a înființat echipa de volei a Facultăţii de Ştiinţe Economice. Consacrarea avea să vină însă la echipa Tractorul Brașov, unde a pus umărul la nașterea unor generații de excepție. După o perioadă a carierei în București, a revenit sub Tâmpa după cutremurul din 1977. Alte informații despre Tănase Tănase, citiți AICI.

Doliu în sportul brașovean. „La Braşov, am debutat în echipa de fotbal a facultăţii de Ştiinţe Economice şi asta mi-a adus cazare şi masă gratuită. Voleiul era un sport popular în rândul studenţilor şi în final am decis să mă axez pe acest sport. În acel an am şi înfiinţat echipa de volei a facultăţii. Sâmbăta nu găseai terenuri libere în oraş. Plecam într-o comună ca să facem volei în sală. Ca să nu spun că în 49 am încropit şi prima echipă de baschet. La început eram antrenor-jucător la Tractorul Braşov. Am construit un club care se bătea cu granzii din Capitală şi juca mereu cu sala plină. În 1957 am renunţat la cariera de jucător şi m-am dedicat în totalitate antrenoratului. Ferariu, considerat printre cei mai buni jucători de volei din istoria României, a fost cel mai bun produs al carierei mele. Eram foarte dur cu el, atât ca durată cât şi ca intensitate. Îl antrenam şutând mingea de baschet şi de fotbal şi el trebuia să o retrimită în degete şi din plonjoane. Nu întâmplător în 1962 a fost declarat cel mai bun apărător din lume”, spunea, în 2016, Tănase Tănase într-un material apărut pe mariustucă.ro.

Doliu în sportul brașovean. Ultimii ani l-au găsit la Brașov drept unul din cei mai activi seniori, participând în competițiile de masters de înot, potrivit Radio România Brașov.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare