Sport

Doi brașoveni la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024

Doi brașoveni la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024

România va fi reprezentată de patru sportivi la Jocurile Olimpice pentru Tineret de anul viitor, de la Gangwon, Coreea de Sud. Doi dintre aceștia sunt patinatori ai clubului brașovean iTalent, Iulia Ionescu și Tudor Debu, pregătiți de antrenorul Marius Paraschivoiu.
Acesta este primul caz din istoria patinajului viteză românesc în care un club privat trimite sportivi să reprezinte țara la un eveniment de asemenea importanță. Tudor Debu spune că nu mai credea că va atinge baremul necesar pentru a participa în Coreea. „Nu m-așteptam să mai am ocazia să fac baremele. Le-am făcut fix cu o zi înainte să plecăm din cantonament. La proba de 500 de metri, în timpul cursei credeam că nu o să reușesc să-l fac, credeam că nu am dat chiar tot ce am putut. Cam la fel a fost și la proba de 1.500 de metri, dar până la urmă am reușit un rezultat bun la ambele”.
Tânărul sportiv brașovean a spus că își dorește ca în viitor să obțină calificări și la Jocurile Olimpice, iar la Cupa Mondială să cucerească cel puțin o medalie.
Colega lui Tudor de la clubul iTalent, Iulia Ionescu, a mărturisit, la rândul ei: „Sunt foarte onorată să reprezint România la Jocurile Olimpice pentru Tineret din această iarnă. A fost un proces foarte greu, dar, datorită antrenamentelor intense și întregii echipe, am reușit. Sper să fie totul bine și o să încerc să fiu la nivelul meu maxim când ajung acolo”, a spus Iulia Ionescu.
Cei doi sunt pregătiți de Marius Paraschivoiu care, în ciuda dificultăților întâmpinate, din cauza faptului că există un singur patinoar, care trebuie împărțit de toată lumea, a reușit să clădească un club puternic, cu sportivi care ajung la asemenea performanțe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare