Sport

Diversele proiecte și (i)realitatea lor

 
Mai nou, lângă imperiala Sală Polivalentă a cărei inaugurare se va face, sperăm, cât mai curând, Municipalitatea are de gând – deocamdată, la stadiul de intenție, evident – să construiască un stadion de 25.000-35.000 de locuri, la standardele FIFA. Singurul impediment ar fi că acolo se află baza Clubului Sportiv Școlar Brașovia (foto), ridicată pe vremea inimosului director Iosif Vulcăneanu – în anii ’70, aflată în proprietatea Ministerului Educației. Poate că premierul, brașovean de loc, va agrea până la urmă un schimb de terenuri, pentru ca Bartolomeul să devină, nu-i așa, un fel de Las Vegas al sporturilor, dar chestia asta solicită răbdare și tutun. Tot acolo, așa cum am fost informați – cred că de asemenea în acest an cu intense conotații electorale, se dorea ridicarea unei arene destinate atletismului, pe terenul unde odată făceau ore studenții Universității „Transilvania”. Ar fi frumos și ca un centru regional de tenis să ia ființă în zona amintită, dar, cum în domeniul respectiv se servesc ași și se schimbă serviciile cu repeziciune, e cam riscant.
 
În orice caz, dacă tot „avem” stadion nou și Sală Polivalentă, n-ar fi bine ca extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov să se realizeze până în Bartolomeu, asta în perspectiva candidaturii României la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă (pentru tineret în 2024, cea mare în intervalul 2030 și ceva – 2.500)? Va fi, evident, și gondola, mutată de la Gară, care va face joncțiunea cu stațiunea montană, iar aeroportul e la o aruncătură de băț…
 
Optimiști incurabili, vrăjiți perpetuu, încă așteptăm ca visele (ăăă, proiectele) să devină realitate, cel cu stadionul din Bartolomeu repetându-se obsesiv de vreun deceniu.
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare