Sport

DIFERENȚE. La Sf. Gheorghe se vinde și numele noului stadion! La Brașov…

 

Brașovul își peticește, anual, infrastructura sportivă, construită, cu mici excepții, în comunism. În rest, se vorbește despre proiecte, care par că nu se mai termină – vezi Sala Polivalentă, dezbateri de tot felul, cu piramida performanței „transformată” în dreptunghi – brașoave…

Când Stadionul „Tineretului” abia mai stă în picioare – pentru „new” FC Brașov, care se naște cu forcepsul, noua arenă de la Sf. Gheorghe e aproape gata, este drept cu bani de la Guvernul Ungariei, condus de Viktor Orban. Și echipa din județul vecin, care, practic, nu exista când „stegarii” jucau în Cupa UEFA cu Inter Milano, acum aproape 20 de ani, e în preliminariile Conference League – o premieră!

Laszlo Dioszegi, acționarul principal al lui Sepsi, a anunțat că va tăia panglica inaugurării stadionului la jumătatea lunii august, precizând: „N-am numărat exact câți sponsori avem în momentul de față, cred că 15-20… Din care 2-3 sunt societăți mari, puternice, care ne susțin. Bugetul este în jur de 5 milioane de euro, nu știu dacă putem trage la titlu. Jumătate vine din drepturile de televizare, jumătate din sponsorizări. Se face o mare confuzie că suntem alimentați financiar de guvernul de la Budapesta. Într-adevăr, am primit bani pentru infrastructură, dar cheltuielile curente ne aparțin în totalitate. Avem un restaurant în incinta stadionului care dorim să funcționeze când nu sunt meciuri, vrem să avem un fanshop, gazonul e hibrid și, cel mai important, purtăm negocieri pentru vânzarea numelui noului stadion. Va fi o sumă care va oscila între 500.000 și 1.000.000 de euro anual – va fi folosită pentru a întreține intreaga bază și pentru plata părții administrative”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare