Sport

Detaliile fac diferența

 

Cu tam-tam tipic mioritic s-a anunțat că Poiana Brașov va organiza, peste aproape o lună, „cea mai mare competiție de schi alpin din țara noastră”, Children Trophy. Fără îndoială, este un lucru de apreciat, care-i ambiționează pe puștii noștri de top să-și etaleze aptitudinile în probele de slalom și slalom uriaș de pe pârtia Sub Teleferic, să acumuleze puncte FIS și, deopotrivă, experiență competițională. Ar fi bine, totuși, ca ei să concureze și împotriva unor rivali de aceeași vârstă din țări cu tradiție și rezultate remarcabile în sporturile de iarnă, precum Austria, Germania, Franța, Italia etc., pentru a vedea nivelul la care sunt și a constata, realist, că până la a visa cai verzi pe pereții diverselor Cupe Mondiale este nevoie de multă muncă și sacrificii, dar și, să recunoaștem, de investiții considerabile. În caz că vor onora invitațiile numai delegații din Liban, Georgia ori Grecia, de pildă, oficialii „tricolori” se vor mândri cu o groază de medalii, raportate ca reușite de senzație de noua ministresă ițită din izvorul pălincii sătmărene, și cam atât.

Altfel, Children Trophy este coordonat de – atenție! – doi președinți și doi ambasadori (un premier n-a fost… desemnat, întrucât, vorba unui coleg, ar fi fost forțat să demisioneze până la startul din 23 februarie), fiind semn clar că va fi o reușită planetară. Prin comparație, dacă studiem organigrama etapelor de Cupă Mondială masculină de schi alpin din week-end, de la Garmisch Partenkirchen, observăm că, în afara oficialului FIS, „la vârf” există doar șeful de cursă, ajutat de un asistent. Apoi, din filmulețul de prezentare (apropo, cât o fi costat?!), am aflat, siderați, că „pentru prima oară în România, Poiana Brașov va găzdui o competiție de schi alpin de nivel internațional”. Se știe, în 2013, în stațiunea noastră montană s-au disputat întreceri de schi alpin din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), amintind și că Mihai Bâră a devenit în 1951, în Poiana Brașov, campion mondial universitar.

Foto: Facebook Children Trophy


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare