Sport

Decizia luată în cazul Evei Tofalvi

 

Eva Tofalvi a fost depistată pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat în luna martie, la Oslo. Cea mai bună biatlonistă din România a mărturisit că a urmat un tratament cu Mildronat (medicamentul care conţine meldonium – n.r.), precizând că a luat acest medicament înainte să fie pe lista WADA.

„Nu l-am luat niciodată după 1 ianuarie 2016, data când substanţa a fost pusă pe listă!”, a menţionat sportiva.

Între timp, forul mondial de specialitate, IBU, a primit din partea Agenţiei Mondiale Antidoping rezultatul probei B, pe baza căruia Eva Tofalvi a fost declarată nevinovată, ei urmând să nu-i fie luate în considerare rezultatele obţinute între 8-29 martie.

„Eva a avut dreptate, este nevinovată. Ea a fost suspendată până în 29 martie. Imaginea ei a fost puţin şifonată, dar a ieşit din această situaţie ţinând capul sus. Acum, ea se antrenează. Nu ştiu dacă va fi prezentă la primele etape ale Cupei Mondiale de biatlon, dar 100% va concura la cele din luna ianuarie. Avem nevoie de ea. La ora actuală, Eva Tofalvi şi Luminiţa Pişcoran sunt cele mai bune biatloniste ale noastre”, ne-a declarat antrenorul Simon Marton.

Alături de Eva Tofalvi, au fost consideraţi nevinovaţi biatloniștii Eduard Latypov (Rusia) şi Artem Tyshchenko (Ucraina).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare